Artikel top billede

Amazon opdaterer sin tavlecomputer

Men browseren er stadig langsom.

I denne uge har Amazon udsendt en softwareopdatering til sin Kindle Fire tavlecomputer som skal rette op på nogle af de problemer, der er blevet omtalt i pressen i den seneste tid. Den nye firmware 6.2.1 skulle blandt andet få brugerfladen til at reagere hurtigere på brugerens input og få browseren til at scrolle mere flydende.

Nu kan man indstille at der skal indtastes et kodeord inden Kindle Fire kan gå online over et trådløst netværk. Tidligere kunne man kun angive et kodeord på login-skærmen.

Men et af de vigtigste problemer er ikke løst, skriver Wired. Browseren Silk er stadig langsom til at hente websiderne.

Det skulle ellers gå hurtigt. Fire har en 1 GHz dual-core processor, ligesom iPad 2 og mange andre tavlecomputere, og den bruger Amazons egen cloud-teknologi, hvor en del af databehandlingen sker i skyen.

Ifølge Wired tager det alligevel mellem to og tre gange længere tid at hente websider med Kindle Fire sammenlignet med iPad 2.

Efter den seneste softwareopdatering skulle browseren være en smule hurtigere, men den er stadig betydelig langsommere end konkurrenterne. En test viser at det tager 8,5 sekunder at hente Amazons egen hjemmeside med Kindle Fire og 4,6 sekunder at hente den med iPad 2.

Flere af de andre problemer med Kindle Fire kan heller ikke løses med en softwareopdatering - herunder den manglende lydknap og den begrænsede skærmstørrelse på syv tommer. Men Kindle Fire koster trods alt også kun 199 dollar og er dermed langt billigere end andre tavlecomputere.

Indtil videre kan Kindle Fire kun købes i USA og selv hvis man får sendt en enhed til Danmark af omveje, er der en række begrænsninger. Amazon blokerer for adgang til indhold i sin egen App Store og den integrerede video-on-demand tjeneste er heller ikke tilgængelig uden for USA.

Det kan selvfølgelig omgås ved at bruge en VPN-forbindelse til USA og køre med en amerikansk ip-adresse.

Firmware-opdateringen 6.2.1 fjerner alle aktive jailbreaks. Det er f.eks. nødvendigt at jailbreake enheden for at kunne bruge Android Market, der også bliver blokeret af Amazon.

Ifølge Amazons egne tal sælger man i øjeblikket omkring en million eksemplarer af Fire om ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere