Artikel top billede

Ny lederflugt rammer Opera

To direktører forlader nu det norske browserfirma Opera. Stifteren gik tidligere i år.

Opera mister nu endnu to af sine nøglemedarbejdere. Det er teknologidirektør Christen Krogh og strategidirektør Rolf Assev, der begge har besluttet at forlade det norske browserfirma. Det har digi.no afsløret. Begge har arbejdet for Opera i et årti.

"Det er helt rigtigt. Jeg slutter og forlader Opera i disse dage. Det er på tide at prøve noget nyt. Jeg var med til at starte selskabet og har været der i ti år," siger Christen Krogh til digi.no.

Nordmændene har været ramt af lederflugt i det sidste år. I juni var det stifteren Jon von Tetzchner, der besluttede sig til at forlade firmaet.

"Da vi startede var vi kun et par fyre i et meget lille kontor - nu er vi spredt over hele verden, med 740 ansatte og 200 millioner brugere. Jeg er meget stolt over det vi har nået, og ser frem til at følge firmaet tæt i den kommende tid," sagde Jon von Tetzchner dengang.

Opera-chef Lars Boilesen havde da også kun lovprisninger til von Tetzchner i firmaets egen pressemeddelelse i forbindelse med hans fortrædelse, men Techcrunch fik fat i en mail fra stifteren til de ansatte, hvor han fortalte at beslutningen om at trække sig skyldes uenighed med bestyrelsen.

"Det er blevet klart, at bestyrelsen, ledelsen og undertegnede ikke deler de samme meninger om, hvordan Opera skal udvikle sig. Derfor har jeg nået en aftale med bestyrelsen om at slutte min tid hos Opera. Jeg føler, at bestyrelsen og ledelsen er mere fokuseret på kvartalsresultatet end jeg er," skrev han i mailen.

Informationsdirektør Tor Odland har også forladt selskabet i år. Dermed er Christen Krogh og Rolf Assev nr. 3 og 4 af topfigurerne hos Opera, der har kvittet firmaet i 2011. Ifølge digi.no tager Krogh også flere andre ansatte med sig.

Nu vil Krogh og Assev starte et nyt selskab, Nxtlvl.net, og det skulle være sikkert at der bliver tale om et teknologiselskab, men de vil ikke afsløre mere før efter nytår.

Krogh, som også har en ejerandel i Opera, fortæller dog at man ikke vil søge eksterne investorer, men selv vil skyde penge i det nye firma. Han har ikke tænkt sig at sælge sin ejerandel i Opera.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere