Linux i lommen

En pæn del af messearealet på Comdex var sat af til Linux Business Expo. Her blev snesevis af Linux-baserede software- og hardware-produkter præsenteret, og de sidste skeptikere blev forsøgt overbevist af Linux-disciple med den åndelige leder Linus Torvalds i spidsen

PocketLinux på få minutter

Hvis Linux er Gud, må Microsoft være fanden selv, så hvorfor ikke forsøge en eksorcisme, hvis den håndholdte pc er besat og taler i uforståelige tunger. En diabolsk Pocket PC kan forvandles til en PocketLinux på få minutter. Man smider simpelthen Windows CE på porten, og installerer det Linux-baserede styresystem i stedet.

PocketLinux, der kan hentes gratis fra webstedet http://www.pocketlinux.com, understøtter Java og XML og dermed bunker af applikationer. Indtil videre kan man installere styresystemet på Compaq iPaq, Casio Cassiopeia og VTech Helio.


Compaq iPaq er blandt de håndholdte pc'er, der kan udstyres med PocketLinux. Man skal bare skaffe sig af med Windows CE først.

Denne artikel blev bragt i PC World nummer 22/2000.

Lovlig dvd til Linux

Lovlig dvd til Linux
En anden Linux-nyhed var lovlige dvd-afspillere til styresystemet. Indtil nu har Linux-brugere måtte ty til ulovlige og besværlige løsninger, hvis de ville se dvd-film, men på Comdex kunne to firmaer vise programmer til afspilning af dvd på platformen.

Cyberlink præsenterede PowerDVD-Linux, der angiveligt kun kræver en Intel Celeron 333 MHz processor for at kunne afspille dvd-film i god kvalitet. LinDVD fra Intervideo er et lignende produkt, der dog endnu kun er til rådighed som evalueringsversion til computerproducenter.

Begge produkter lader til i første omgang at være rettet mod systemer, hvor styresystemet er brændt ind i en chip - såkaldt embedded Linux. Pc-brugere må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere