Artikel top billede

Hver fjerde harddisk kommer fra det oversvømte Thailand

Efter oversvømmelserne i Thailand kan harddiske blive en mangelvare i de kommende måneder.

Som ComON kunne fortælle forleden, har de voldsomme oversvømmelser i Thailand ramt harddisk-produktionen. I første omgang var det Western Digital, der var tvunget til at stoppe produktionen i en af sine store fabrikker i nærheden af Bangkok. Men det ser ud til, at konsekvenserne kan mærkes bredt i hele it-industrien.

Apple-chef Tim Cook henviste da også til katastrofen i Thailand under sin præsentation af firmaets kvartalsregnskab i sidste uge. Ligesom mange andre hardware-producenter får Apple fremstillet mange af sine komponenter på fabrikker i Thailand. En del af disse fabrikker er nu lukket, og det vides ikke hvornår der kommer gang i produktionen igen.

"Det rammer os primært på Mac'en ... Jeg er næsten sikker på at der vil opstå en generel mangel på harddiske som en konsekvens af denne katastrofe," lyder meldingen fra Tim Cook ifølge CNET.

Det passer med analyser fra DisplaySearch og IHS iSuppli, som især fokuserer på firmaet Nidec, der fremstiller motorer til harddiske.

"Oversvømmelserne forventes at begrænse leverancerne af harddisk-motorer fra Nidec, der har omkring 80 pct. af markedet," mener Richard Shim fra DisplaySearch.

Nidec leverer både til Seagate, Hitachi, Toshiba og Western Digital. De tre sidstnævnte har også deres egne fabrikker i Thailand, og mange er nu lukket.

Ifølge iSuppli bliver en fjerdedel af verdens harddiske fremstillet i Thailand.

De store producenter ligger dog inde med lagerbeholdninger til nogle uger, så analytikerne forventer ikke at priserne vil stige voldsomt lige med det samme.

Western Digital bliver især hårdt ramt - dette selskab har 37.000 thailandske ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere