Artikel top billede

LibreOffice kommer til browsere og tablets

Den populære open source-kontorpakke kommer i en webudgave og en version til tavlecomputere.

The Document Foundation, der står bag den populære open source-kontorpakke LibreOffice, har annonceret at der kommer en browserbaseret version af kontorpakken. En prototype kan allerede ses online. LibreOffice Online bruger GTK+ Framework og HTML5-canvas-elementer. Det er SUSE's Michael Meeks, der har udviklet webudgaven.

Samtidig udvikler den finske programmør Tor Lillqvist en portering af LibreOffice til iOS og Android. Det skal få kontorpakken til at køre på iPad og Android-tavlecomputere. Det forlyder ikke, om det også bliver muligt at få LibreOffice til at køre på smartphones med mindre skærme.

De to LibreOffice-versioner bliver dog tidligst klar i slutningen af 2012 eller begyndelsen af 2013.

På LibreOffice-konferencen blev det også annonceret at der er distribueret 800.000 USB-nøgler med kontorpakken til studerende i Paris-området. Desuden er flere franske myndigheder nu ved at flytte en halv million computere fra OpenOffice til LibreOffice.

The Document Foundation blev etableret sidste år som en selvstændig organisation for at videreudvikle OpenOffice.org efter Oracles køb af Sun.

Den populære open source-baserede kontorpakke har sine rødder helt tilbage i 2000, hvor Sun Microsystems frigav en del af kildekoden til StarOffice. Sun har altid haft en vigtig rolle i projektet og denne rolle blev overtaget af Oracle.
 
Document Foundation opstod som et forsøg på at løsrive kontorpakken fra Oracles kontrol og samtidig sikre at den kan videreudvikles helt fri for kommercielle interesser.
 
Den nye organisation havde ikke retten til navnet OpenOffice, så man valgte LibreOffice i stedet.
 
Senere har Oracle meldt ud, at man opgiver alle kommercielle interesser i OpenOffice.org.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere