Artikel top billede

Google vil åbne sin egen musikbutik

Nu vil Google også sælge musik på nettet i direkte konkurrence med Apple og Amazon.

For fem måneder siden lancerede Google sin musik-tjeneste Google Music i en betaudgave, hvor man kan uploade sin musik og lytte til den på forskellige enheder. Nu forhandler Google med musikindustrien om at udvide tjenesten og åbne en mp3-butik i direkte konkurrence med Apple og Amazon. Det skriver New York Times.

Google ønsker angiveligt at åbne musikbutikken allerede i de næste par uger. Den skal forbindes med den eksisterende musiktjeneste, og det ser ud til at Google forsøger at få den nye musikbutik på plads inden Apple kan lancere sin iTunes Match tjeneste i USA. Den ventes klar i slutningen af denne måned.

Tidligere har Google forhandlet uden resultat med pladebranchen og Google Music er derfor ligesom Amazons tjeneste lanceret uden licens.

Det afgørende er, at brugeren selv skal uploade hver sang til skyen, hvor man så kan streame den tilbage over en webafspiller. Både Google og Amazon mener derfor, at der blot er tale om en lagertjeneste, altså en virtuel harddisk, som ikke behøver licens.

Apple har valgt en anden model, hvor man scanner brugerens musiksamling og finder musikken i det eksisterende bibliotek online. Her kan man altså lytte til sin musiksamling fra skyen uden at skulle uploade en eneste sang.

Det har krævet at Apple først skulle forhandle de nødvendige rettigheder på plads, og det betyder da også iTunes Match i første omgang kun kommer i USA.

Nu tyder det på, at Google forsøger at få de nødvendige aftaler på plads så man kan tilbyde en lignende funktionalitet - altså at brugeren ikke behøver uploade sine musikfiler for at lytte til musikken.

Denne nye, udvidede Google Music-tjeneste kan blive lanceret samtidig med den forventede musikbutik.

Dermed er det kun Amazon, der står tilbage med sin Cloud Drive uden licens.

En aktuel dom i en retssag mod MP3tunes tyder dog på, at Google og Amazon kan regne med at få medhold i retten hvis de bliver sagsøgt af musikbranchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere