Artikel top billede

Microsoft afslutter Skype-købet

Nu er megakøbet af Skype faldet på plads.

Microsoft har nu officielt afsluttet sin overtagelse af Skype. I sidste uge kom der grønt lys fra EU-Kommissionen og dermed faldt den sidste brik på plads. Microsoft indgik aftalen om at købe Skype for 40 mia. kr. i maj. Det betød også nye milliarder til danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, som er de oprindelige stiftere af Skype.

"Velkommen Skype" hedder det i en officiel erklæring fra Microsoft, som også fortæller at Skype-chefen Tony Bates fremover skal lede den nye Skype-division hos softwaregiganten. Han skal rapportere direkte til Steve Ballmer.

"Skype er et fænomenalt produkt og varemærke der er elsket af hundreder af millioner mennesker verden over. Vi ser frem til at samarbejde med Skype-teamet om at skabe nye måder for folk at holde forbindelsen til familie, venner, klienter og kolleger - uanset tid og sted," siger Steve Ballmer i en kommentar.

I juli havde Skype 65 millioner daglige brugere - men ambitionerne er skyhøje.

"Sammen kan vi accellere Skype's mål om at nå 1 milliarder daglige brugere," siger Tony Bates.

De forskellige Skype-produkter skal integreres med Microsofts produkter, men de skal også fortsat tilbydes som selvstændige programmer og tjenester. Brugerne kommer altså ikke umiddelbart til at mærke, at Skype nu er ejet af Microsoft.

I enkelte lande er man stadig ved at undersøge købet, men det har altså ikke forhindret Microsoft i at melde ud, at handlen nu er i hus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere