Samsung suser til vejrs

Koreanske Samsung kan se sin aktiekurs gå i vejret, selvom det seneste kvartalsregnskab viser store fald i de økonomiske resultater. Investorerne tror imidlertid på fremtiden for koncernen, der æder markedsandele, hvor den kommer frem.

Asiens største elektronikvirksomhed, sydkoreanske Samsung Electronics, nyder analytikernes fulde tillid, selv om koncernens resultat i andet kvartal blev 41 procent dårligere end året før.

Nedturen skyldes faldende priser på hukommelses-chips og fladskærme, ligesom salget af mobiltelefoner lå et stykke under det forventede.

Investorerne flokkes alligevel om Samsung-aktien, der er på det højeste niveau i 15 måneder, for koncernen lover at nå sine mål for hele året - blandt andet når det gælder salg af mobiltelefoner på 52,5 millioner enheder, skriver Reuters.

Vil lancere 20 nye modeller

Alene på mobilsiden planlægger Samsung at lancere 20 nye modeller i årets sidste seks måneder, og det skal styrke koncernens position som verdens tredje største producent af mobiltelefoner.

På bare to år har Samsung opnået en markedsandel på 12 procent og overhalet Siemens og Sony Ericsson indenom. Nu dyster koncernen med kæmperne Nokia og Motorola.

De fleste af de nye Samsung-modeller har farveskærme og indbyggede kameraer og skal sælges til folk, der er blevet trætte af deres gamle mobiltelefoner med begrænset funktionalitet.

Generelt er forventningerne i den store koncern positive, og Samsung tør satse på en vækst i pc-salget i tredje kvartal på 11 procent, hvilket vil gavne Samsungs produktion af hukommelses-chips.

Driftsresultatet i halvlederproduktionen, der tegner sig for en tredjedel af Samsungs omsætning, faldt med 47 procent. Alligevel nåede koncernens samlede overskud i andet kvartal op på 6,3 milliarder kroner, mens omsætningen rundede de 60 milliarder kroner.

Samsungs markedsværdi er nu 375 milliarder kroner, mens konkurrenten Sony har en værdi af godt 200 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere