Artikel top billede

Mobildækning i Aarhus er en "farce"

Aarhusianske politikere kan ikke blive enige om nye regler, der skal bringe nye antenner og bedre teledækning til byen. En farce, siger teledirektør.

Teledækning i Aarhus er væsentlig dårligere end i andre danske storbyer - og det ser den ud til at forblive i et stykke tid.

Den lovede indsats med at fjerne forhindringer for teleudrulningen er udeblevet.

ComON skrev i juni, at langsom sagsbehandling og mange klager fra sure og bekymrede aarhusianere er med til at fastfryse teleudrulningen i smilets by. Byens politikere lovede at speede processen op og vedtage nye smidige regler lige efter sommerferien.

Men beslutningen er ingen skubbet ud i fremtiden, og det samme er teleselskabernes håb om at sørge for en god dækning i byen, som ifølge Telekommunikationsindustrien halter væsentlig bag resten af landet. Det skriver JP Aarhus.

På et byrådsmøde i sidste uge blev beslutningen om et nyt regelsæt for opsætning af mobilantenner udsat endnu en gang. Byrådet vil have teknisk udvalg til at præcisere sin holdning til de nye regler.

Gamle regler

De gamle og tildels forældede kommunale antennevejledninger fra 2004 er årsagerne til, at mange sager bliver trukket i langdrag. De forhindrer for eksempel opsætning af mobilantennemaster på flere ellers idelle offentlige bygninger. Det gamle regelsæt betyder også, at mange borgerklager skal behandles på byrådsniveau. Regelsættet blev udformet i en tid, hvor der stadig var usikkerhed omkring telemasternes påvirkning på omgivelserne. Derfor er de meget restriktive.

Den manglende fleksibilitet er nu med til at holde mobildækningen og ikke mindst hastigheden nede i Aarhus, mener Telekommunikationsindustrien, fordi de danske teleudbydere ikke får lov til at sætte antenner op i det tempo, som modsvarer kundernes forbrug.

LÆS OGSÅ: Sure arhusianere skaber dårlig mobildækning.

Direktør i Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer, havde fået lovning på en beslutning i september.

"Det er meget skuffende. Der er dyb frustration i teleselskaberne over, at tingene ikke bliver afklaret i Aarhus. Men det er endnu mere ærgerligt for borgerne og virksomhederne i Aarhus, som bliver sat bagud i den digitale udvikling, fordi selskaberne ikke kan udbygge infrastrukturen," siger Jakob Willer, der mener, at der vil gå lang tid før landets andenstørste by kommer på niveau med resten af landets teledækning.

En beslutning om de nye teleregler er nu på dagsordenen til et byrådsmøde den 12. oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere