Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google er den mest attraktive arbejdsgiver

Mange unge studerende drømmer om at arbejde for Google.

På listen over verdens mest attraktive arbejdspladser kommer Google ind på førstepladsen. Det fortæller svenske Universum, der har udspurgt 160.000 studerende fra 12 lande (dog ikke Danmark).

Der er to lister - "Global Top 50 Business" og "Global Top 50 Engineering". På begge lister ligger Google som nr. 1.

Nu skulle man måske tro, at unge og smarte firmaer som Facebook og Twitter har overhalet Google. Men de populære sociale netværk er slet ikke med i top-50-listen.

I stedet finder man kendte navne som IBM (nr. 2 i Engineering), Microsoft (nr. 3), Intel (nr. 5), HP (nr. 12) og Oracle (nr. 24). Apple ligger på en syvendeplads. Der er ingen danske virksomheder på de to lister.

De amerikanske multinationale selskaber dominerer begge lister - mere end halvdelen af virksomhederne har hovedkvarter i USA. Tyskland ligger på andenpladsen med henholdsvis seks og otte virksomheder, mens Holland og Schweiz følger efter.

En af de interessante tendenser er, at it-selskaber vinder frem i Business-kategorien, mens de finansielle institutioner klarer sig bedre på Engineering-listen.

Universum ser det som et tegn på, at kampen om it-arbejdskraften ikke kun udkæmpes mellem it-selskaberne, men også med andre sektorer.

Det ser ud til at muligheder for videreuddannelse, personlig udvikling og jobsikkerhed er de vigtigste kriterier, når de unge skal vælge deres fremtidige arbejdsplads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere