Artikel top billede

Kina overhaler USA som største pc-marked

Amerikanerne har fået baghjul af kineserne, når det drejer sig om at købe computere. I sidste kvartal distancerede den asiatiske kæmpe USA med næsten en million enheder.

I mange år har USA været verdens største pc-marked. Men sådan er det ikke længere. I sidste kvartal blev der solgt flere pc'er i Kina end i USA. Det skriver Bloomberg. Det kinesiske pc-salg er steget med 14 pct. til 18,5 millioner enheder i andet kvartal. I USA er salget i samme periode faldet med 4,8 pct. til 17,7 millioner.

Det fortæller IDC-analytikeren Bryan Ma, der også forventer at det samlede kinesiske pc-salg i 2012 vil være større end pc-salget i USA. Det er usikkert om Kina også kan slå USA når salget skal gøres op for hele 2011, men til næste år er der ingen tvivl.

Pc-salget i Kina ventes at stige med 18 procent i det næste år, mens det er stagnerende eller faldende i USA og Europa.

Den voksende velstand i Kina betyder også at flere og flere kinesere efterhånden har råd til at anskaffe en pc. Kina står nu for 22 procent af verdensmarkedet for computere – det er ét procentpoint mere end USA, skriver digi.no.

Kina overhalede USA som det største marked for biler allerede i 2009 – endnu et tegn på den voksende middelklasse i verdens folkerigeste nation.

Der er også flere internet-brugere i Kina end i noget andet land i verden, selvom mange af de mest populære internet-tjenester i resten af verden er spærret i Kina, herunder Facebook.

IBM's pc-division blev solgt til kinesiske Lenovo allerede i 2005, og her melder man da også om betydelig vækst i salget af pc'er på hjemmemarkedet. Det kan også blive en fordel for Lenovo, at den store konkurrent HP nu sandsynligvis trækker sig ud af pc-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere