IBM-Sun-forhandlinger er brudt sammen

Sun har søndag angiveligt afvist et tilbud fra IBM på godt 38 milliarder kroner. Nu spekuleres på om forhandlingerne er endegyldigt brudt sammen.

Ifølge unavngivne kilder er forhandlingerne om IBMs overtagelse af Sun brudt sammen, fordi Sun ikke var tilfreds med IBMs 38.millarder store bud på det noget mindre Sun. Hverken Sun eller IBM har kommenteret på sagen endnu.

Det er angiveligt utilfredshed med prisen, der har fået Sun til at forlade forhandlingerne. Oprindeligt skulle IBMs tilbud på Sun have være et par milliarder højere, men efter en due diligence (grundig gennemgang af regnskaber red.) skulle IBM have sænket det oprindelige tilbud.

For IBM er problemet angiveligt, at Sun insisterer på, at hvis der handles, så skal IBM også stå ved handlen, selv om konkurrencemyndighederne vil tvinge IBM til at frasælge dele af virksomheden for at godkende handlen. Flere har nemlig peget på, at det kan blive et problem at få godkendt handlen, fordi den vil betyde, at IBM kommer til at sidde på 65 procent af UNIX-markedet.

Ifølge Wall Street Journal er det Suns bestyrelsesformand og tidligere CEO, Scott McNealy, der leder modstanden mod IBM-handlen i Suns bestyrelse, mens den nuværende CEO Jonathan Schwartz skulle være for handlen.

Flere amerikanske analytikere mener, at Sun begår en stor fejltagelse, hvis selskabet afslår tilbuddet fra IBM.

»Sun er nu ligesom en skadet vare. Når IBM har kigget under motorhjelmen og ikke kunne lide hvad de så, hvad betyder det så ikke for andre potentielle købere,« siger Peter Fayley fra Revolution Partners til Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere