Eterra svinger leen igen

Eterra fyrer yderligere mellem 30 og 40 medarbejdere i Danmark efter at have gået alle forretningsområderne igennem. Nu håber direktøren at have et trimmet selskab, men han tør ikke give garantier.

Stemningen bliver trykket, når de 800 medarbejdere i den norskejede IT-forhandler og konsulentvirksomhed Ementor i Danmark i morgen mødes til, hvad der skulle have været en hyggelig stund.

Eterra holder hyggeeftermiddag for at fejre kick-off på genforeningen med konsulentvirksomheden Ementor. De to blev drevet som sideordnede forretninger i norske Merkantildata i tre år.

Men fusionen mellem Eterra og Ementor har gjort ondt i Danmark. 28 maj blev 15 medarbejdere fyret, og i dag svingede Finn Hindkjær, direktør for den sammenlagte forretning, leen igen.

- Vi fyrer godt 30, måske op mod 40, siger han.

Fyringerne kommer efter Finn Hindkjær, der kom fra Ementor, har svinget fejekosten for at muge ud i alle hjørner af Eterra-forretningen, som har skuffet de norske ejere fælt. Ifølge direktøren rammer fyringerne særligt stabsfunktioner, men blandt andet afdelingen for netværkssoftware fra Novell bliver også "tilpasset efterspørgslen", som han udtrykker det.

Alle fyringerne sker i Eterra.

- Ementor var en meget veltrimmet forretning, mener Finn Hindkjær.

Han tør stadig ikke udstede garantier mod flere fyringerne.

- Men vi er derhenne, hvor vi har en sikker og bæredygtig organisation, vurderer han.

Adspurgt, hvordan han har det med at fyre medarbejdere dagen før en festlig begivenhed i virksomheden, svarer han:

- Jeg bryder mig ikke om at afskedige medarbejdere. Det tror jeg ikke, at nogen gør. Omvendt bliver vi også nødt til at tænke på virksomheden og dens fremtid.

På mandag flytter medarbejderne fra Ementor ud af deres lokaler på Tagensvej på Nørrebro i København og rykker ind hos det tidligere Eterra i Ballerup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere