Systeam i nordisk gigantfusion

Norske ErgoGroup køber svenske Systeam for 1,1 milliard svenske kroner. Det nye ejerskab styrker Systeams danske opkøbsplaner.

Så fremt konkurrencemyndighederne godkender handlen vil den norske it-gigant ErgoGroup overtage ERP-specialisten Systeam og dennes kunder og aktiviteter i Danmark, Norge, Finland og Sverige.

Systeam har i Danmark fungeret som eneste forhandler af de Oracle-opkøbte ERP-systemer fra J.D. Edwards, og selskabet servicerer fortsat en mindre kundekreds med disse systemer.

I Sverige kan Systeam imidlertid kalde sig for en af landets største konsulenthuse med fokus på SMB-markedet. I alt har Systeam over 1.000 medarbejdere i de fire nordiske lande. De bragte i 2006 selskabets omsætning op på anslåede 1,4 milliarder svenske kroner.

Det ekspansive ErgoGroup er et helejet datterselskab af Posten Norge A/S - en af landets største koncerner. ErgoGroup har en omsætning på 2,8 milliarder norske kroner og 1600 medarbejdere.

Ifølge koncernchef i Systeam, Niclas Ekblad, vil det nye ejerskab sætte Systeams danske ekspansions-planer i nyt perspektiv.

Systeam har længe haft opkøb af danske konsulent-virksomheder på dagsordenen, men gennem det seneste år har strategien været sat på hold, mens selskabet i stedet koncentrerede sig om at vokse i Norge og Finland.

»Men den nye ejer ser jo helst, at vi flytter vores opkøbs-fokus fra Norge, og i stedte koncentrerer os om Finland - og Danmark,« siger Niclas Ekblad til CRN.

Han mener, at det nye ejerskab passer bedre til Systeam, da de to virksomheder er nært beslægtede.

»Under Bures ejerskab havde vi da mulighed for at bede om finansiering af større strategiske opkøb, men vi kom aldrig så langt. Det vil nok ligge mere lige for med det nye ejerskab, som på mange måder passer bedre til os end finansieringsvirksomehden Bure gjorde,« lyder det fra Niclas Ekblad.

Systeam, der er har flere specialer på Oracle og Navision-området, har ifølge koncernchefen været i løbende dialog med to danske opkøbs-emner, hvoraf kun den ene fortsat er en mulighed.

Systeam har siden Oracles opkøb af J.D. Edwards haft et tæt samarbejde med det danske Oracleforhandlerhus Consit. Ifølge Niclas Ekblad er der dog ingen aktuelle danske opkøb under opsejling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere