Hp giver forhandlerne Dell-værktøj

Computerstore sælger som de første HP-computere via en konfigurator. Den er designet til at give Dells online-butik kamp til stregen. 75 partnere skal have løsning i løbet af et år.

På Computerstore.dk er det nu muligt fuldstændig at konfigurere en HP-pc efter eget hoved. Onlineforhandleren kommer nemlig som de første på banen med HPs nye Dell-killer-værktøj, som er en konfigurator til onlinebutikker. En konfigurator der både er koblet op med HPs distributører og HPs fabrikker. Det giver kunderne mulighed for at skræddersy computere, der leveres direkte fra fabrikken, eller vælge prækonfigurerede computere, der leveres hurtigere billigere fra distributørerne.

»Vi taler selv om, at vi genopfinder kanalen. Vi har lavet et værktøj til vores forhandlere, der udnytter det bedste fra alle verdener. Både fleksibiliteten fra online og styrken ved partnersalg,« siger Klaus Gregersen, der er HPs danske kanal-direktør.

Computerstore er bare den første danske butik, der kommer med de nye HP onlinetilbud. Planen er, at samtlige af HPs preferred partnere i Danmark skal kunne sælge HP-computere via det nye onlineværktøj.

»Vores ambition er at rulle ud til alle preferred partnere over de næste 12 til 15 måneder. Vi har allerede linet de første 15 partnere op, som nu kommer som perler på en snor. De 75 partnere, der er tale om, udgør i dag 80 procent af HPs omsætning gennem kanalen. Det er en væsentlig salgskraft, der kommer her. Det kommer virkelig til at give Dell kamp til stregen,« siger HPs kanaldirektør.

Gregersen understreger samtidig, at HP med dette værktøj sender et stærkt signal til selskabets forhandlere.

»Vi kunne have valgt at gøre som Dell og sælge direkte via nettet. I stedet har vi valgt at lave et stærkt værkstøj til vores forhandlere, som sætter en tyk streg under HPs vilje til at arbejde sammen med forhandlere.«

Hos Computerstore er marketingchef Jacob Fangel Sørensen meget begejstret for HPs nye værktøj.

»Vi har valgt at satse på den nye HP-shop, fordi vi ser et stort potentiale i løsningen,« siger han.

Han fortæller, at en af de funktionaliteter, som Computerstore ser store perspektiver i, er at konfiguratoren ud over, at være koblet op til HPs fabrikker også´er koblet op mod de danske HP-distributører.

»Det der med at kunne tilbyde en skræddersyet fabriksmodel er optimal i forhold til kunderne. Det der er helt afgørende for os er, at kunderne også kan vælge en færdig model fra distributørerne. Det viser sig nemlig ofte, at hvis kunderne kan få en computer, der stort set ligner den de selv har konfigureret, men som kan leveres på to dage, så vælger de den færdige computer,« siger Fangel Sørensen.

For Klaus Gregersen rammer Fangel Sørensen det rigtige argument.

»Det er netop ved at kombinere kanalens styrker med onlinehandlens fleksibilitet, at vi giver Dell baghjul. Denne model dækker et kernebehov hos en række mellemstore kunder, der før har fundet fordele hos Dell. Netop fordi vores værktøj er så skræddersyet til SMB, så tror jeg det kommer til at ramme bredt og stærkt ud i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere