KMD lader Hands-folk bestemme selv

KMD vil bruge opkøbet af konsulent-virksomheden Hands til at komme ind på det statslige marked, men Hands-folkene får lov til selv at styre deres eget selskab.

KMD sætter sig ikke tungt på konsulentfirmaet Hands' statslige forretning, selv om kommuneleverandøren har købt tre fjerdedele af aktierne i den.

Tværtimod lader KMD-direktør Lars Monrad-Gylling de 25 medarbejdere leve deres eget liv i det daglige, hvor de forbliver sammen med de øvrige Hands-folk i Brøndby vest for København.

- Vi skal stille og roligt drage nytte af opkøbet, og vi kan let blive som en elefant i glasbutikken, siger Lars Monrad-Gylling.

Han bliver selv bestyrelsesformand for selskabet, som Hands beholder de resterende 25 procent af. Fra den position vil han sørge for, at Hands-opkøbet giver KMD det spark ind i staten, som er tanken.

Lars Monrad-Gylling fremhæver, at KMD selv har økonomistyrings­systemer, der ligesom Hands bygger på Navision. Det betyder, at KMD udvikler moduler og ekstra funktioner til det kommunale marked, og mange af dem har en fremtid i den statslige sektor, mener direktøren.

Han understreger, at KMD køber en overskudsforretning, og i den sammenhæng virker prisen på 15 millioner kroner ikke høj. Men Lars Monrad-Gylling oplyser også, at Hands selv henvendte sig for at sælge sin Navision Stat-forretning.

Åben for flere opkøb

Lars Monrad-Gylling er stadig åben for flere opkøb for at komme ind på det statslige IT-marked.

- Men der er ingen aktuelle ting i pipeline nu, siger han.

Mens KMD tidligere er gået ind på det statslige driftsmarked ved at overtage det norske teleselskab Telenors kontrakter med netop Navision Stat, så er Hands gået i partnerskab med TDC. Landets største teleselskab købte 75 procent af Hands' forretningsenhed for drift af Navision.

- Det er meget kostbart at udvikle brancheløsninger og software i dag. Derfor følte vi, at vi måtte have stærkere partnere ind, hvis vi ville fastholde de teknologiske og løsningsmæssige forspring, som vi har på en række områder i forhold til konkurrenterne, forklarer administrerende direktør Ole Wamsler, Hands.

Han har solgt en af sine overskudsgivende afdelinger. Samlet forventer Hands nemlig kun lige at nå et rundt nul i regnskabet for første halvår på det danske marked, og det vel at mærke før af- og nedskrivninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere