Artikel top billede

The Usual Suspects skal levere 4G i Danmark

Ikke nogen overraskelse, at de fire teleselskaber, der nu skal i gang med at opbygge 4G-net, er Telia, 3, TDC og Telenor. TDC er allerede klar med den første test af LTE på mandag.

It- og Telestyrelsen har afsluttet den første auktion om fremtidens mobile signaler. Styrelsen oplyser, at man nu har uddelt frekvenser til fire danske teleselskaber. Det er frekvenser til 2,5 GHz frekvensbåndet, der skal bruges til at transmittere datatrafik. Populært sagt 4G-nettet. I daglig tale LTE.

Det er ikke nogen overraskelse, at de fire teleselskaber, der nu skal i gang med at opbygge 4G-net, er Telia, 3, TDC og Telenor.

Telestyrelsen oplyser, at alle firmaer har fået deres ønsker opfyldt.

"Vi har opnået det, vi ønskede med auktionen og har købt os adgang til 2 gange 20 GHz spektrum i det mest attraktive frekvensbånd, som giver os mulighed for at tilbyde vores kunder den bedste kundeoplevelse og hurtigste hastighed på mobil bredbånd," siger TDC's adm. direktør og koncernchef, Henrik Poulsen.

Konkurrenterne hos Telenor glæder sig også. Firmaet har investeret i 2 x 20 MHz parrede frekvenser og 10 MHz uparrede frekvenser:

”Telenor er i fuld gang med at bygge fremtidens netværk. Vi vil med få undtagelser have 21,1 Mbit/sek i hele vores mobilnetværk i september. Vi har på meget kort tid opbygget et mobilnetværk, der er fuldt på højde med eller bedre end resten af markedet. Nu tager vi næste skridt og gør klar til at køre 4G i netværket,” siger administrerende direktør Henrik Clausen.

Telia har også købt 2 x 20 MHz parrede frekvenser og 10 MHz uparrede frekvenser. Teleselskabet 3 nøjedes med 2 x 10 MHz parrede frekvenser og 25 MHz uparrede frekvenser.

På mandag
Og det er tydeligt, at selskaberne ikke putter frekvenserne på køl. De skal i aktion med det samme. Det betyder, at der hurtigst muligt at skal testes og det nødvendige udstyr skal sættes op.

TDC er hurtigt ude af startblokken og fortæller, at firmaet allerede på mandag vil lave en demonstration af sine LTE-evner i København. Testen skal blandt andet give en indikation af, hvor meget fart man kan presse ud af teknologien. På teoretisk plan burde kunne lade sig gøre at få 150 Mbit/s, men i dagligt brug vil hastigheden være væsentlig mindre.

It- og Telestyrelsen vil først i næste uge offentliggøre, hvor mange penge auktionen tilføjer den danske statskasse. Auktionen er først afsluttet endeligt senere på året, når selskaberne har budt ind på den endelige placeringer af frekvenserne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere