Mandagens aviser om IT

Tele2 i ny klagestorm. Succes med simulering. Kolind taber på polsk call center. Telia Stofa lover overskud. Århus Amt vælger open source.

Tele2 i ny klagestorm

TDC og Forbrugerrådet har de seneste måneder fået over 70 klager over teleselskabet Tele2. Kunderne mener, at de er blevet oprettet som Tele2-kunder mod deres vilje. Det sker typisk ved, at sælgere passer dem op på offentlige steder og beder om lov til at sende materiale hjem til dem. Men i stedet bliver de ufrivilligt oprettet som kunder. Direktøren for Tele2 i Danmark, Niclas Palmstierna, siger, at hvis der er sket misforståelser, så retter selskabet dem. (Politiken)

Succes med simulering

Den danske afdeling af svenske HiQ har succes med at rådgive virksomheder om simulering. Særligt inden for biotek- og lægemiddelindustrien er der store penge at spare ved simulering, som blandt andet kan foregå i såkaldte grid-netværk. Den danske forretning bygger på købet af Wise Network i 2000. Sidste år omsatte HiQ 51 millioner kroner i Danmark og havde et overskud på 7,6 millioner kroner. (Berlingske Tidende)

Kolind taber på polsk call center

Det polske call center Yellowtel tabte 8,4 millioner kroner sidste år. Call centret indgår i Preventure, erhvervsmanden Lars Kolinds ventureselskab. Direktør Søren Holst fra Preventure forklarer tabet med, at ventureselskabet har forsøgt at sælge det polske call center, men at en køber sprang fra i sidste øjeblik. (Erhvervsbladet)

Telia Stofa lover overskud

Telias danske kabel-tv- og bredbåndsselskab, Stofa, stiller overskud i udsigt i år, efter tabet sidste år blev reduceret. Allerede i første kvartal endte forretningen ifølge administrerende direktør Ole Simonsen i sorte tal. "Forskellen på før og nu er, at vi i dag fokuserer på projekter, som ikke belaster den daglige økonomi", siger han. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Århus Amt vælger open source

Århus Amt giver sine institutioner mulighed for at vælge mellem open source-software eller programmer med licens. Institutionerne skal blot selv betale licenserne, hvis de ønsker eksempelvis Microsofts Office-pakke. Omvendt kan de vælge Staroffice, som er langt billigere i licenser. Amtet har selv bekostet en oversættelse af hjælpefilerne i Staroffice, så brugere, der kun kan dansk, også kan få vejledning. (Berlingske Tidende)




IT-JOB

RISMA Systems A/S

Senior PHP-udvikler

Lægemiddelstyrelsen

Erfaren IT-projektleder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Alsidig testmanager til udvikling af vigtige IT-systemer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere