Investorer står i kø i kanalen

Handlen med it-virksomheder tegner til at slå nye rekorder i 2007. JMI invest lægger ud med at købe to virksomheder i eet hug.

Skal man tro bare en lille del af udmeldingerne fra kapitalfonde, investeringsselskaber og enkeltpersoner vil opkøbsbølgen i it-salgskanalen snart nå nye højder.

JMI er blandt de mest målrettede investorer i it-kanalen. Selskabet har ifølge bestyrelsesformand Asger Jensby mellem 600 og 700 millioner kroner til rådighed til opkøb, og er netop i gang med at gennemføre årets første af slagsen. En dobbelthandel med to selskaber, der er aktive på ASP-området, skal komplementere JMIs opkøb fra sidste år, Netkoncept.

Den nordiske kapitalfond Capman meldte ud i sidste uge, at man på kort tid man regner med at have 1,1-1,2 milliarder kroner til rådighed til opkøb af teknologi- og it-virksomheder i Norden, og at en væsentlig del vil blive købt i Danmark. Samtidigt har både islandske Kögun, norske EDB samt flere andre nordiske og paneuropæiske it-spillere bebudet opkøb på det danske it-marked, og på den hjemlige front står både de børsnoterede Comendo og Mondo klar med finansiering af nye opkøb, mens en række velhavende privatpersoner som Carsten Ree og Flemming Østergaard har vist, de ikke er bange for at sætte millioner i it-kanalen.

I det aktuelle klima risikerer man ligefrem at løbe tør for opkøbsegnede virksomheder i Danmark, bekræfter JMIs Asger Jensby.
»Men hvem siger, at vi kun vil købe op i Danmark?« spørger han retorisk.

JMIs seneste nyerhvervelser gælder to selskaber, som hver har en omsætning på omkring 100 millioner kroner og tilsammen beskæftiger omkring 70 medarbejdere.

Yderligere detaljer om JMIs opkøb er endnu ikke offentliggjort. Læs mere om opkøbsmarkedet i det trykte CRN, der udkommer i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere