Splittelse truer den svenske Expert-kæde

60 svenske Expert-butikker opsiger samarbejdet med norskejede Expert på grund af utilfredshed med udspil til ny franchiseaftale.

Ud af 195 svenske Expert-butikker har 60 franchise-tagere nu opsagt kontrakten med den norskejede kæde. Det er uenighed om vilkårene for det fortsatte medlemskab af kæden, der har fået forhandlerne til at tage det drastiske skridt.

Direktøren for svenske Expert, Magnus Håkansson, nedtoner dog konflikten over for det svenske kanalmedie IT24.se

»Som jeg ser det, så er det en forhandling. Vi har en diskussion om fremtiden, og vi kommer til at lande en aftale i den nærmeste fremtid,« siger han til det svenske kanalmedie.

Det er især Experts krav om, at aftalen skal binde forhandlerne i fem år, der får franchise-tagerne til at stejle. Måske også fordi den aftale, der blev indgået i forbindelse med norske Experts opkøb af Expert i Sverige, betød af franchise-tagerne blev betalt for at lave en femårig aftale. Men den aftale blev ifølge den svenske Expert-direktør Magnus Håkansson indgået under specielle omstændigheder, som underforstået ikke gælder nu.

Til gengæld er Håkansson villig til at slække på kravene til at aftalen skal gælde fem år.

Fire ud af de 60 utilfredse Expert-butikker har dog endegyldigt valgt at forlade Expert-kæden. Det drejer sig om fire butikker i Stockholm.

Den svenske Expert-direktør Magnus Håkansson forventer dog en aftale med de resterende Expert-butikker inden slutningen af februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere