Proshop taber overskuddet

Fokus på volumensalg på nettet barberer Proshops overskud. Vækst vil give underskud i år, siger direktør Poul Thyregod.

En omsætning på 140 millioner kroner gav sidste år kun 600.000 til ejer Poul Thyregod. Skiftet fra fysisk butik til virtuel eksistens i starten af 2005 var en hård omgang for virksomheden. Nu skulle Proshop sælge billigt online til familien Danmark.

Skiftet gav 25 procent større salg i 2006. Til gengæld blev overskuddet halveret. Det dårlige overskud i 2006 skyldes ifølge Poul Thyregod, at satsningen på vækst tog en del af overskuddet. Desuden blev et juridisk problem med en partner afsluttet med tab.

I år bliver resultatet endnu dårligere på bundlinjen. Poul Thyregod lover røde tal i 2007. Pengene skal finansiere væksten i den nye websatsning.

I sidste måned blev Proshop solgt til Expertejerne, Elbodan. Poul Thyregod, der efter salget af Proshop stadig er direktør, forklarer at Proshops salgsmaskine og Elbodans indkøbsvolumen til efteråret vil banke priserne i bund på det danske marked.

»Webbutikken bliver ekstremt aggressiv og varerne bliver garanteret en krone billigere end nærmeste konkurrent,« advarer Poul Thyregod.

For at undgå konflikter mellem den fysiske og virtuelle butik vil webbutikkens varer bliver forskellige fra varerne i de fysiske butikker. På den måde vil Expert/Elbodan undgå, at kunderne forventer samme service i netbutikken.

»Vi skal skille det helt ad. De fysiske butikker bliver ikke et showroom for webbutikken,« siger Poul Thyregod, Proshop.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere