IBM-fejl: Tusind kunder mistænkt for fup

Ved en gigant-brøler har IBM Danmark udsendt et brev til over tusind softwarekunder, der lægger op til stikprøvekontrol af kundernes IBM-licenser i samarbejde med et revisionsfirma. Brevet var tiltænkt nogle få og har vakt forundring hos kunderne. IBM undskylder.

IT-cheferne i en lang række danske virksomheder rynkede øjenbrynene, da de sidste torsdag modtog et brev fra IBM Danmark med et overraskende budskab.

I brevet varslede IBM at ville udføre stikprøvekontroller hos kunderne for at sikre, at de havde det rette antal licenser til IBM's software.

Kontrollen skulle foregå sammen med revisionsfirmaet KPMG, hed det i brevet.

- Brevet var tiltænkt en gruppe på 25 virksomheder, og det er typisk kunder, hvor vi ikke har tilknyttet en fast kunderepræsentant, siger Anders Lund Rendtorff, kommunikationschef i IBM Danmark.

Han understreger, at der trods ordlyden i brevet ikke er tale om en jagt på software-pirater, men blot en hjælp til at holde licens-beholdningen opdateret hos de kunder, der ikke har en regelmæssig kontakt med IBM.

Kvaliteten kollapset

Netop regelmæssig kontakt har til gengæld de kunder, der modtog brevet ved en fejl. Ifølge Anders Lund Rendtorff drejer det sig om "flere end 1.000". Det samlede antal software-kunder, IBM har i databasen, vil han ikke oplyse.

- De virksomheder vil med rette føle sig trådt over tæerne og spørge deres kunderepræsentant om, hvorfor de nu skal udsættes for kontrol, siger Anders Lund Rendtorff, der bestemt ikke er stolt over episoden.

- Det er tydeligt, at vores kvalitetsprocedure er fuldstændig kollapset. Det er en meget synlig bommert, som vi ikke har råd til. Det sender et signal om, at vi ikke har styr på vores processer, erkender han og tilføjer, at der omgående er strammet op for at undgå gentagelser i fremtiden.

IBM opdagede først fejlen, da vrede kunder henvendte sig, fordi de fandt henvendelsen fra IBM urimelig.

I weekenden modtog kunderne et nyt brev fra IBM Danmark med en regulær undskyldning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere