Tele2 dumper pris på ADSL

Tele2 fordobler hastigheden på sine ADSL-forbindelser for at snuppe en større bid af bredbåndsmarkedet. Men det er bøvlet at skifte bredbåndsudbyder.

Måske er en priskrig på vej på ADSL-markedet.

Mandag ændrede teleselskabet Tele2 på sine betingelser for ADSL-kunderne ved helt enkelt at fordoble den hastighed, de kan downloade data med.

Kombineret med et tilbud om gratis oprettelse håber selskabet på at høste kunder fra konkurrenterne og fra brugere, der stadig benytter et analogt modem til at koble sig på internet.

Kunderne har ikke længere behov for besøg af en tekniker, før ADSL-forbindelsen kan komme op at køre.

- ADSL er nu modnet teknologisk og gået ind i gør-det-selv-alderen. Tele2 ønsker at være med fra start og vinde markedsandele på ADSL-bølgen, siger administrerende direktør Niclas Palmstierna, Tele2.

Besværligt at skifte

Målgruppen er ikke mindst TDC's bredbåndskunder, men det er besværligt at skifte udbyder, hvis man allerede bruger ADSL.

Har man lånt udstyret af TDC eller en anden udbyder, skal det nemlig leveres tilbage. Også selvom Tele2 måske sender kunden noget tilsvarende udstyr.

Til gengæld har Tele2 fået lov at anvende elektronisk fuldmagt i forbindelse med salg af ADSL, og derfor kan kunderne købe produktet på nettet uden at skulle sætte en underskrift.

Hvor kunderne i dag betaler 350 kroner om måneden hos TDC for en almindelig ADSL-forbindelse på 256/128 kilobit per sekund, så får de den dobbelte hastighed på 512 kbit/s (men samme lave upload-hastighed på 128 kbit/s) hos Tele2 for 340 kroner om måneden.

På den hurtigste forbindelse på to Mbit/s tager TDC 785 kroner, mens Tele2 nøjes med 530 kroner om måneden.

TDC har en markedsandel på ADSL på over 80 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere