Atea lukker Herning-lager

Hardware-forhandleren Atea har besluttet at centralisere logistikken og fremover kun benytte et centrallager i Sverige. Det betyder lukning af det danske lager i Herning samt afskedigelse af de 49 medarbejdere, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

»En del- måske op mod halvdelen - af de afskedigede Herning-folk vil blive tilbudt genansættelse på Ateas Århus-kontor,« oplyser direktør Henrik Damgaard.

Han siger til CRN, at Atea fortsat vil opretholde sin unikke status som lagerførende forhandler, men at man for fremtiden vil satse mere på at bruge de etablerede distributører.

»Hvad vi vælger, afhænger af den konkrete vurdering fra gang til gang. Vi kan vælge mellem vores eget centrale lager i Växsjö , eller de store broadlineres nordiske lagre i Sverige, eller lokale distributørers danske lagre. Det er meget sandsynligt at vi i stigende grad vil benytte os af de to sidstnævnte muligheder,« siger han.

Atea lægger ikke skjul på, at man har været tvunget af de økonomiske realiteter til at gennemføre lukningen af det danske lager i Herning.

»Kunderne vil på kort sigt ikke opleve nogen negative følger af centraliseringen, men sikres med dette tiltag en leverandør, der også på langt sigt er gearet til succes og vækst på it-markedet,« hedder det i pressemeddelelsen fra Atea udsendt i dag.

Efter afskedigelsen af de 49 Herning-medarbejdere - og før det delvise tilbud om genansættelse - har Atea 120 medarbejdere i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere