TDC strammer grebet

Forhandlerflugt får TDC til at stramme grebet om franchisetagere. Frafalden kædechef udfordrer telegiganten med ny frivillig forhandlerkæde.

En konflikt om retten til at arbejde selvstændigt som forhandler har fået en lang række franchisetagere hos TDC til at flygte fra teleselskabet. Forhandlerflugten, der har udviklet sig gennem en årrække, skyldes ifølge flere af de involverede blandt andet en strid om retten til at sælge produkter, der ikke er godkendt af teleselskabet.

Som modtræk samler TDC nu sine resterende selvstændige forhandlere under samme hat som deres egne erhvervsbutikker med en samlet ledelse.

Underdirektør i TDC Erhverv med ansvar for TDC's erhvervsbutikker, Jan Schmidt, afviser dog, at der har været en konflikt mellem franchisetagerne og TDC, og selvom TDC nu har givet forhandlerne et lodret forbud mod at sælge ikke-godkendte produkter, er det ikke gået ud over bundlinjen i butikkerne, mener han.

»Der er nogle, der er faldet fra, fordi de er gået over til en anden kæde eller er blevet solgt, for eksempel ved et generationsskifte, men det er ikke fordi, de har været nødlidende,« siger Jan Schmidt, TDC.

Siden 2002 har i alt 16 selvstændige Mobil Centre forladt TDC, så til sidst bestod telegigantens egen franchisekæde kun af i alt 24 butikker. De tilbageblevne bliver nu indlemmet i TDC's erhvervscenter-koncept, men får lov til at beholde deres franchisestatus.

Utilfredsheden med TDC's ensretning kulminerede i 2007, hvor Connie Duedahl forlod sin direktørpost i TDC Mobil Center for at starte en ny forhandlerkæde, der skal fokusere på sammensmeltning mellem mobil og it. Hun kritiserer TDC's kædekoncept for at være for stramt omkring forhandlernes handlefrihed.

»Som erhvervsdrivende vil man gerne have hjælp fra et hovedkvarter, samtidig med at man har mulighed og frihed til at handle selvstændigt,« siger Connie Duedahl, der står bag den nye kæde.

Læs mere om den nye forhandlerkæde, der vil samle mobil og it i det trykte CRN, der udkommer i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere