Zitech taber ni mio. på mediacenter-pc

Svære problemer med en egenudviklet mediacenter-pc kostede Zitech et underskud på ni millioner kroner.

Remedan af 1985 ApS, som er selskabet bag Zitech, slap ikke ud af sit 05/06 regnskab uden slemme knubs. Omsætningen faldt med 15 procent (fra 68 til 59 millioner kroner), medarbejderstaben blev reduceret fra 173 til 154 medarbejdere og overskuddet gik fra et plus på 26.000 kroner til et minus på over ni millioner kroner.

Indtjeningen i de otte butikker med detailsalg til forbrugere og erhvervskunder samt salget af Zitechs egne bærbare og stationære computere var der ikke noget i vejen med, fortæller Mette Wulff, der er direktør og den ene ejer af Zitech/Remedan.

Hovedparten af problemerne skyldes den ellers så smart designede Mediacenter # 1. Maskinen blev lanceret med brask og bram i efteråret 2005 og fik positiv omtale i fagpressen for sit epokegørende design. Zitechs mediacenter-pc var en af de første af sin slags som både kunne brillere med en helt lydløs konstruktion og en indbygget surround forstærker i stuevenligt design. Der kom mange ordrer fra staten, men desværre kunne selskabet ikke levere.

Produktionsproblemerne var øjensynligt meget svære at løse og et halvt år efter lanceringen var der stadigt mange ordrer, som ikke var blevet opfyldt.

»Underskuddet skyldes primært omkostninger i forbindelse med mediacenter-projektet samt andre udviklingsprojekter,« siger Mette Wulff til CRN.

Ud over mediacenter-pc'en har Zitech haft udviklingsomkostninger til it-sikkerhedsprojektet Zign-X, der forsat forsøges markedsført på eksportmarkederne.

Ved slutningen af regnskabsåret blev mediacenter-projektet overdraget i en licens/royalty aftale til et nystiftet selskab, og der blev foretaget ekstraordinær nedskrivning på varelagret.

Mediacenter-projektet har for første gang skilt de to Zitech-stiftere Mette Wulff og Rene Nortung, der ellers har været sammen om de fleste aktiviteter siden stiftelsen for 16 år siden, fremgår det af oplysninger indgivet til Erhvervs- og selskabsstyrelsen..

Det nye selskab har lige som Zitech ét navn i CVR-registret og et helt andet på sit brevpapir. Selskabet hedder officielt Semrox ApS, men kalder sig ehomeVision. Det har Rene Nortung som stifter og direktør, mens Zitechs tidligere marketingschef Jakob Ringgaard er den, der tegner selskabet udadtil.

Zitech/Remedan har desuden ernæret sig ved så forskellige områder som kontorudlejning og krodrift. Begge drifter blev i regnskabsåret skilt ud i et særskilt selskab ved navn Normalex Aps, der lige som Remedan ejes af Mette Wulff og Rene Nortung i forening.

Ifølge Mette Wulff skal Zitech fremover i højere grad forfølge den strategi at blive it-leverandør til erhvervskunder. I dag udgør erhvervskunderne omtrent 40 procent af forretningen, mens forbrugersegmentet tager sig af resten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere