Fem gode grunde til IKKE at blive Dell forhandler

Konkurrenterne kan ødelægge Dells muligheder for at få succes med en ny kanalstrategi .

Konkurrenterne vil slå hårdt igen, hvis Dell forsøger at sælge gennem kanalen. Kanalens mestre vil ikke tilgive opkomlingen fra Texas, hvis deres territorier bliver angrebet. Forvent hård kamp i kanalen, hvor forhandlerne kan blive taberne. Hvis Dells kommende kanalstragtegi vil give salg gennem forhandlere er her fem argumenter for hvorfor forhandlerne skal holde sig langt væk fra Dell. Eksemplerne er samlet af CRN's amerikanske søsterblad VAR Business.

Konkurrencen
It-salgskanalen er en kampplads, som Dell aldrig har mødt før. Andre store producenter med op til tredive års erfaring på pc-markedet vil ikke lade den nye dreng i klassen få adgang til markedet uden sværdslag. Producenter vil ikke se positivt på forhandlere, der tager Dells produkter ind i sortimentet.

Prissætning
Forhandlere skal ikke forvente prisfald med det samme. Dell har altid været prisførende og kæmper for sine markedsandele. Der er stærke signaler om, at Dell ikke vil skære i marginen for at vinde kunder. I det seneste kvartal har Dell ligefrem reduceret salget af produkter med lille fortjeneste. På trods af Dells salg i den amerikanske supermarkedskæde Walmart er strategien en anden for erhvervssalget. Priskrig er usandsynlig.

Finasiering
Dell Finacial Services er med til at sælge it for 6 milliarder dollar årligt. Firmaet er delvis ejet af finansieringsselskabet CIT Group og har hidtil holdt sig ude af kanalkonflikter. Men pas på de månedlige kontoudtog, der reklamerer med mere køb udenom forhandlerne. En forhandler, der tillader Dell Financial Services at deltage i et salg inviterer konkurrenten indenfor hos kunden.

Risiko
Efter at have tabt markedsandele i halvandet år er Dell nu ved at tage store risici med deres nye forretningsmodel. Andre producenter er meget mere forsigtigt. For eksempel vil Hewlett-Pacard kun installere Linux på en pc efter ordre fra kunden. Dell risikerer at tirre Microsoft ved at præinstallere Ubuntu Linux. At forfordele den ene leverandør frem for den anden kan ødelægge Dells forhold til Microsoft.

Microsoft eller Linux
Ingen andre store producenter end Dell sælger maskiner med prænistalleret Linux. Michael Dell siger, at selskabet ikke er blevet sat tilbage på grund af sin beslutning om at præinstallere Linux. Det bekræftes af Dells konkurrencedygtige priser. Men hvis Linux begynder at æde af Microsofts salg kan det blive ændret, så Microsoft straffer Dell. Dells stigende succes med Linux er en trussel for selskabet.

Klik på linket til højre og læs fem gode grunde til at blive Dell-forhandler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere