Skatteministeren vil lukke TDCs skattehul

Det hul i skattelovgivningen, som TDC har benyttet til at trække flere hundrede millioner kroner fra i skat, skal nu lukkes. Skatteministeren sætter et ekspertudvalg på sagen i kølvandet af TDCs skattetænkning.

Skatteminister Svend Erik Hovmand nedsætter nu et hurtigtarbejdende udvalg bestående af eksterne eksperter, der skal bistå Skatteministeriet med at gennemgå reglerne i forbindelse med den internationale sambeskatning. Lige præcis det område, som TDC har brugt til at trække flere hundrede millioner kroner fra i skat de seneste tre år.

»I kølvandet på den såkaldte TDC-sag bad jeg mine embedsmænd om at kulegrave de enkelte områder i skatte- og afgiftslovene for at få klarlagt, hvor der er risiko for, at lovgivningen udnyttes på en uhensigtsmæssig måde. Resultatet af kulegravningen er nu på trapperne. Og viser det sig relevant, vil jeg ikke tøve med at komme med lov-forslag for at komme eventuelle problemer i forkøbet,« siger skatteminister Svend Erik Hovmand.

Nedsættelsen af udvalget er et af en række initiativer, som skatteministeren har taget for at gennemgå lovgivningen og de administrative forskrifter. Formålet er at undgå, at lovgivningen udnyttes på en uhensigtsmæssig måde.

»Derudover har vi et par konkrete lovinitiativer på banen. Initiativer der vil være med til at effektivisere hele skattesystemet. Jeg har netop fremsat forslag om at udvide den såkaldte "klar besked ordning" til også at gælde selskaber og hovedaktionærer. Hvis forslaget vedtages, kan virksomheder, der er usikre om skattereglernes fortolkning få et klart ligningssvar fra skattemyndighederne, så de kan disponere trygt. Hermed løser vi problemerne, før de opstår. Det er ret og rimeligt. Med dette initiativ er jeg sikker på, at vi kan begrænse tvisterne mellem skatteborgere og myndighederne i fremtiden. Det vil være til alles fordel, og det vil medvirke til at skabe et bedre fungerende skattesystem og færre skattesager,« siger Svend Erik Hovmand.

I 2001 omdannede TDC et tysk datterselskab til et kommanditselskab, og kunne i den forbindelse trække selskabets goodwill fra i skat, fordi posten i selskabet kom til at figurere som tilkøbt goodwill.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere