Forargelse over Itectum-gæld på 47 millioner

Stort set ingenting af værdi er efterladt i konkursboet efter Itectum-selskaberne, viser den foreløbige opgørelse fra kurator. Kun et massivt minus på næsten 47 millioner kroner. Det kalder på løftede øjenbryn hos distributørerne.

»Det er jo vanvittigt,« lyder den spontane reaktion på de foreløbige tal fra Hans Vitalis, der er direktør for Tech Data.

Også Jørn Rosenmeier er chokeret, og mener at der er tale om en helt usædvanlig stor gæld.

»I andre lande ville det have været kriminelt. Hvordan kan man påberåbe sig god tro med sådan en manko som handelsvirksomhed. Det synes jeg er uetisk,« siger han.

Hos advokatfirmaet Plesner Svane Grønborg bekræfter advokat Michala Roepstorff det store minus over for CRN. Hun understreger, at der er tale om en foreløbig opgørelse ud fra selskabernes regnskabsposteringer. Det endelige resultat kan svinge både mere mod rødt eller sort.

Deruover ønsker hun ikke at kommentere på tallene, men henviser til kurator Michael Ziegler, som det ikke har været mulig at træffe.

Som tidligere omtalt i Computer Reseller News, så foretog Itectums ledelse i sidste øjeblik en handel, hvor medarbejdere og aktiviter fra to selskaber blev overdraget til forhandleren Multicom, mod at Multicom samtidig overtog forpligtelserne på medarbejderne.

Her har Michael Ziegler fra Plesner Svane Grønborg over for CRN tidligere understreget, at han ser det som sin pligt som kurator at gennemgå handelen for at sikre, at der er blevet betalt den rigtige pris. Den granskning er endnu ikke færdiggjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere