Columbus sætter redningsplan i værk

Aktionærerne i Columbus IT Partner godkender sandsynligvis senere i dag en redningsplan, der skal give selskabet op til 29 millioner kroner i frisk kapital. Stifteren og storaktionæren Michael Gaardboe afgiver kontrollen med selskabet, og storbanken Nordea kan blive ny storaktionær.

Når aktionærerne i børsnoterede Columbus IT Partner i dag mødes i København til selskabets årlige generalforsamling, siger de efter alt at dømme ja til en redningsplan, der skal bringe den stærkt gældstyngede leverandør af administrative IT-systemer tilbage på ret kurs.

Virksomheden forventer, at aktionærerne godkender redningsplanen, der skal fylde Columbus slunkne pengekasse med op til 29 millioner kroner.

- Hvis det udelukkende er Michael Gaardboe og Nordea, der tegner nye aktier, så får vi fem millioner kroner i kassen. Derimod kan vi se frem til at få 29 millioner kroner, hvis også de øvrige aktionærer tegner aktier, siger Jan Bitterhoff, der er udviklings­direktør for Columbus IT Partner.

Nordea ny storaktionær

Aktieudvidelsen kommer til at forandre ejerforholdene i selskabet væsentligt. Indtil udvidelsen kontrolleres selskabet af den tidligere direktør Michael Gaardboe, der ejer over 50% af aktierne.

- Når aktieudvidelsen er gennemført, kommer Michael Gaardboe til at kontrollere mellem 30 og 40 procent af aktierne, alt afhængigt af hvor mange andre aktionærer der tegner nye aktier, siger Jan Bitterhoff

Den nye storaktionær kan blive Nordea Bank, der kommer til at eje omkring 45 procent af Columbus, da banken sidder tilbage med en stor aktiepost, hvis aktionærerne holder igen med at tegne nye aktier.

Det skyldes, at Columbus har en stor gæld til Nordea, og at banken er villig til at slå en streg over 17 millioner kroner af den gæld mod at få nye aktier i selskabet. Også Michael Gaardboe konverterer 23,5 millioner kroner af sit tilgodehavende til aktier i forbindelse med redningsplanen.

Har ingen andre end stifteren og storbanken lyst til at deltage i redningsplanen, kommer der kun fem millioner kroner i Columbus' kasse.

Nordea kontrollerer også Aston

Redningsplanen har fået fusionsrygterne til at svirre, da Nordea ejer 75% af aktierne i Aston Group ? en af Columbus' største konkurrenter. Men Columbus afviser fusionsrygterne.

Aktieudvidelsen skal redde Columbus ovenpå et dårligt 2002, der gav virksomheden et underskud på 100 millioner kroner.

Columbus IT Partner omsatte i 2002 for 607 millioner kroner, og virksomheden forventer en vækst i omsætningen på tre procent i 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere