Dell-batterier får flyveforbud

Passagerer hos det australske flyselskab Qantas får ikke lov at tage en Dell-bærbar med brandfarligt batteri med om bord, medmindre batteriet tages ud. Dermed kan computeren kun bruges på de dyreste klasser, hvor der er strømstik.

Det kan blive en dyr fornøjelse at tage sin bærbare Dell-computer med ombord på fly tilhørende australske Qantas.

Hvis computeren er blandt de 4,1 millioner Dell-pc'er, hvis batteri er tilbagekaldt på grund af brandfare, må man kun bruge den hvis batteriet er taget ud eller fysisk sat ud af kraft v.h.a. klisterbånd på elektroderne.

Kun ved at booke en plads på 1. klasse eller business class kan den rejsende få mulighed for at bruge sin computer. På de dyre rækker er der nemlig ofte strømstik til pc'er, oplyser Qantas i en meddelelse på sin hjemmeside.

Qantas er tilsyneladende et af meget få flyselskaber, der har reageret på nyheden i juli måned om at en lang række batterier i Dell-pc'er kan selvantænde og eksplodere.

Hos SAS oplyser informationstjenesten således, at man ikke har kendskab til særlige regler i forbindelse med Dell-pc'er. Det har dog ikke været muligt at få en udtømmende forklaring, idet informationsafdelingen henviser til selskabets koncernkommunikationsdirektør, der ikke er at træffe.

I Australien er forholdene anderledes. Her fortæller rejsende til avisen Sydney Morning Herald, at Qantas-personalet i visse lufthavne tager Dell-begrænsningen særligt seriøs.

»Jeg blev standset i sikkerhedskontrollen og fik at vide, at jeg ikke under nogen omstændigheder kunne tage en Dell-bærbar med ombord. Jeg fortalte, at min computer ikke var blandt dem, hvis batteri var tilbagekaldt, men fik at vide, at alle Dell-batterier skulle demonteres ifølge en aftale mellem Dell og Qantas,«fortæller Mitch Denny, der er teknologikonsulent, til avisen.

En Qantas-talsmand siger til Sydney Morning Herald, at man siden indførelsen af Dell-begrænsningen har slækket på sikkerhedsproceduren, så man nu blot skal gøre kabinepersonalet opmærksom på situationen, hvis ens Dell-pc har et risikabelt batteri.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere