Tiltale på vej i Compare Support-sag

Politiet giver grønt lys for retssag mod den tidligere direktør i det krakkede Compare Support. Han nægter sig skyldig.

Efter mere end halvandet års efterforskning mod Kim Mikkelsen, tidligere direktør i den krakkede servicevirksomhed Compare Support, er politiet klar til at rejse tiltale i sagen. Nu er det op til anklagemyndigheden at udfærdige et anklageskrift. Det oplyser afdelingsleder i Københavns Vestegns Politi, Henning Nielsen over for CRN.

Ifølge Københavns Vestegns Politi har Kim Mikkelsen i en periode frem til konkursen i Compare Support i maj 2007 misbrugt firmaets penge til at berige sig selv og sin familie. Desuden mener politiet at have bevis for en omfattende skatteunddragelse. Sigtelserne omfatter også Kim Mikkelsens hustru, Lone Mikkelsen, som var ansat som regnskabsansvarlig i Compare Support.

Oversat til juridiske begreber lægger politiet op til at få rejst tiltale for i alt ni tilfælde af mandatsvig plus et større antal overtrædelser af skattelovgivningen. Den samlede svindel løber ifølge politiet op i tæt på 10 millioner kroner, hvoraf alene de ni millioner stammer fra skatteunddragelsen.

Konkret mener politiet, at Kim Mikkelsen udenom sin daværende partner Michael Artvig og firmaets bestyrelse blandt andet har ændret sin egen ansættelseskontrakt for at bevilge sig selv en højre løn. Men pengene er aldrig blevet indberettet til skattevæsenet.

Desuden skal Kim Mikkelsen have stået for et omfattende misbrug af firmaets midler til at indkøbe tøj og gaver til sig selv og sin familie, plus at der i en række tilfælde er afholdt en række andre private omkostninger på Compare Supports regning.

Henning Nielsen fra Københavns Vestegns Politi siger, at hele sagskomplekset og sigtelserne mod Kim Mikkelsen i vid udstrækning »er skåret til«, hvilket mere end antyder, at de påståede ulovligheder i Compare Support har haft et langt større omfang, end hvad der fremgår af det efterforskningsmateriale.

Hos anklagemyndigheden i Vestegnens politi kan politiassessor Anja Liin ikke forudsige, hvornår et anklageskrift mod Kim Mikkelsen vil være klar.

»Det er en meget omfattende sag, som kræver, at jeg hiver to til tre uger ud af kalenderen, hvor jeg ikke laver andet, så der vil gå måneder, før vi er klar med et anklageskrift,« siger Anja Liin til CRN.

Af samme rund er det derfor fortsat usikkert, hvornår Kim og Lone Mikkelsen skal for retten

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra ægteparret Mikkelsen, men ifølge politet nægter de sig begge skyldige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere