Hård start for MM Distribution

Opstarten har kostet viborgdistributøren dyre lærepenge. Nu er udviklingen imidlertid vendt, siger direktør. Han har åbnet Københavner-kontor og forbereder invasion i Sverige.

Det første år for MM Distribution kostede dyrt. Underskuddet i regnskabsåret 2005/6 blev på 750.000 kroner, og egenkapitalen blev spist op og endte i et minus på 450.000 kroner.

Nu er udviklingen vendt, siger direktør Mads Darboe. Selskabet er nordens største distributør af grafikkort fra Nvidia og overtagelsen af farvebåndsvirksomheden Kores er på plads. Den passive investor Morten Pedersen fra Århus har lånt ekstra penge til selskabet, der skal give råd til at ansætte otte sælgere. De skal styrke kontakten til de mindre forhandlere. Desuden har Viborgselskabet åbnet et kontor i København, der fra 2008 skal være brohoved til det svenske marked.

Mads Darboe forventer, at omsætningen i dette regnskabsår stiger fra omkring 40 millioner kroner til et trecifret millionbeløb. Overskuddet vil blive på 2-3 millioner kroner.

Med de lyse udsigter tynger den hårde start og første års underskud ikke direktøren.

»En million i underskud er ikke meget, når man starter en virksomhed op,« siger han.

Indbrudssikring af lageret har været dyr og flytningen af Kores aktiviteter fra København til Viborg har kostet penge. Især overtagelsen af Kores gav vanskeligheder for MM Distribution.

»Der var vanvittig meget oprydning i Kores. Det var ren anarki med de mange gamle kundesager, vi overtog,« siger Mads Darboe, der er direktør i MM Distribution.

Mads Darboe oplyser, at 80 procent af omsætningen kommer fra salget af it. Resten kommer fra salget af farvebånd og andre produkter fra Kores.

MM Distribution blev stiftet i 2005 af Mads Darboe og Mark Trosdahl. I løbet af sommeren 2006 blev de to stiftere uenige om den måde deres virksomhed skulle ledes. Det endte med, at Mark Trosdahl forlod virksomheden. Et brud, som ingen at de to vil udtale sig om. Mark Trosdahl arbejder ikke længere med it, men oplyser til CRN, at han regner med at vende tilbage til branchen, når hans konkurrenceklausul ophører i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere