Fars dreng skal redde Comwir

Peter Ø kører et tæt parløb med sin far, Flemming Østergaard. Hans speciale er at hjælpe nødlidende dele af Don Ø.s familieimperieum.

Peter Ammentorp Østergaard er manden, der bliver sat ind, når et af selskaberne i Flemming Østergaards portefølje lider nød. Som en anden livredder går han ind, hvor et firma lider nød.

I de sidste fire år har har han trimmet forretningen hos billetsælgeren Billetlugen. I et interview med dagbladet Børsen i 2006 har han beskrevet sin rolle som manden, der skal redde problemselskaber i familiekoncernen.

»Alle de steder denne her virksomhed giver underskud, der lander jeg,« sagde Peter Ammentorp Østergaard dengang.

Det var Parken Sport & Entertainment, han omtalte, et af selskaberne, som han ejer sammen med sin far gennem Flemming Østergaard Management. I Børseninterviewet beskrev han sit makkerskab med sin far som meget tæt.

»Siden jeg kom ud af handelsskolen, har jeg valgt at lægge mig tæt på min far,« sagde han til Børsen.

Nu er turen kommet til B2B-forhandleren Comwir, hvor han siden tirsdag har været direktør. Han forklarer chefskiftet med, at Comwirs ledelse trænger til at få et par friske øjne, der kan se virksomheden udefra.

»Comwir er Jakob Thyes hjertebarn, som han har løbet i gang. Det er sundt, at der kommer en leder udefra,« forklarer Peter Ammentorp Østergaard.

Sidste år fik selskabet et underskud på 54 millioner kroner før skat i det seneste regnskab, der sluttede med udgangen af april 2007. Allerede på andendagen efter sin tiltræden lover den nye direktør, at tiderne nu er bedre for Comwir

»Comwir er inde i en positiv vækst, og vi fordobler omsætningen i indeværende regnskabsår,« siger han.

Han sætter dog ikke kronebeløb på hverken omsætning eller bundlinje.

Peter Ammentorp Østergaard vil heller ikke sætte en tidsfrist på, hvor længe han vil være i Comwir og nævner både et og fem år som muligheder, når en virksomhed skal rettes op.

Han præsenterede sig i går overfor Comwirs medarbejdere i Århus. I eftermiddag kommer turen til de ansatte i Brøndby. Hvis nogen af de ansatte er utrygge ved chefskiftet i det underskudsgivende selskab, kan de dog blive beroliget af den nye direktør.

»Der er ingen, der skal fyres. Derimod skal vi ansætte. Vi kan altid bruge flere sælgere,« siger Peter Ammentorp Østergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere