Mandagens aviser om IT

Telekunder taber klagesager. Sag mod revisorer i Memory Card. Telekæden sælger gamle telefoner videre til Afrika. Radikale vil skabe open source-centre.

Telekunder taber klagesager

Langt de fleste danske telekunder, der vælger at føre deres sag hele vejen gennem klagesystemet, taber til teleselskaberne. Det viser årsberetningen fra Telebrugernævnet, som sidste år afgjorde 104 stridigheder mellem kunder og teleselskaber. Kun i fire tilfælde fik kunderne medhold. Det skyldes hovedsageligt, at teleselskaberne med deres nøjagtige registrering af alle telefonopkald har gode kort på hånden, mens kunderne ofte ikke har beviser til at hjælpe sig med at løfte bevisbyrden. (Jyllands-Posten)

Sag mod revisorer i Memory Card

Kuratorerne i konkursboet efter John Trolles Memory Card Technology vil nu bede responsumudvalget i Foreningen af Statsautoriserede Revisorer om en redegørelse. Den skal afklare, om de to revisionsselskaber i Memory Card, Ernst & Young og PricewaterhouseCoopers har levet op til kravene om god revisionsskik. I forvejen har kuratorerne anlagt en erstatningssag med krav om mindst 100 millioner kroner fra direktion, bestyrelse og revisorer, der ifølge kuratorerne ikke gjorde deres arbejde godt nok. Den sag kommer dog næppe for retten før tidligst i begyndelsen af næste år. (Børsen)

Telekæden sælger gamle telefoner videre til Afrika

Mobilforhandlerne, der er samlet i Telekæden, sendte sidste år 30.000 gamle mobiltelefoner videre til tre lande i Afrika. Kunderne, der sidste år købte 174.000 nye mobiltelefoner i Telekædens butikker, afleverede samtidig 50.000 gamle mobiltelefoner. Tidligere blev de smidt ud, men nu har kæden fundet en samarbejdspartner, som renser dem og sætter dem i stand. Kontrakten med et afrikansk firma betyder, at Telekæden nu kan give 200 i stedet for 100 kroner for hver gamle telefon, kunderne afleverer, når de køber en ny. (Erhvervsbladet)

Radikale vil skabe open source-centre

Den radikale IT-ordfører Morten Helveg Petersen har netop fået sit parti til at vedtage et oplæg til en offentlig satsning på open source. Ifølge oplægget skal det offentlige have en softwarepolitik, der reducerer afhængigheden af enkelte leverandører. Selv ser Morten Helveg Petersen gerne et østdansk og et vestdansk kompetencecenter for open source, for eksempel ved IT-højskolerne. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere