Dansker vil drive hotspots i Frankrig

Internetveteranen Aksel Lykke Paulsen, der står bag hotspot-selskabet Redspot, gør sig med to testinstallationer i Paris klar til at levere trådløse bredbåndsopkoblinger til franskmændene.

En dansk internetveteran gør sig klar til at drive forretning på bredbåndsknudepunkter, hotspots, i Frankrig, selv om forretningen endnu ikke er slået igennem på det danske marked.

Aksel Lykke Paulsen, manden bag hotspot-selskabet Redspot, har sat de første to trådløse lokalnetværk - også kaldet WLAN eller Wi-Fi - op i Paris.

Endnu bliver de kun brugt til test, men udvikler forretningen sig, som der står i planen, så vil Redspot i 2007 drive 20.000 bredbåndsknudepunkter i Frankrig.

Inden det kommer så vidt, skal Aksel Lykke Paulsen og hans makker i Frankrig, som han ikke vil fortælle navnet på, dog finde nogle villige investorer.

Danskeren har muligvis lidt penge stukket til side, efter han for halvandet år siden solgte en af landets ældste internetudbydere, DIA, til Tiscali, men slet ikke nok til at finansiere trådløst bredbånd til franskmændene.

Nemmere penge i udlandet

- Det er nemmere at få penge i udlandet. I Danmark er investorerne meget bange for teleselskaberne, men sådan er det ikke uden for landets grænser, konstaterer Aksel Lykke Paulsen.

Lige nu forhandler Redspot med de første hotel- og restaurationskæder i Frankrig. Kommer forretningen i luften, er planen at dække 20.000 forskellige knudepunkter i løbet af de kommende fire år.

Aksel Lykke Paulsen er ikke meget for at specificere, hvor mange penge det kommer til at koste. Men hele Redspots koncept går ud på at gøre det så billigt som muligt for hoteller, restauranter, kursuscentre, lufthavne og banegårde at komme på nettet.

Selskabet har selv udviklet det udstyr, som håndterer sikkerheden og betalingen for kunderne. Indtægterne fra forbruget skal som udgangspunkt deles lige med ejerne af den bygning, hvor netværket står.

Herhjemme er Redspot gået i luften to steder, på Ry Park Hotel og Midtjysk Kursuscenter.

Aksel Lykke Paulsens ambition er at dække mellem 500 og 1000 danske knudepunkter med trådløst bredbåndsnet i løbet af det kommende år.

Hvor hurtigt det går, og hvor mange penge selskabet skal bruge, afhænger af, i hvor høj grad knudepunkterne selv er villige til at betale for at få sat sendeudstyret op.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere