A Gain bliver gældfri

Forhandlerhuset A Gain har lagt startomkostningerne bag sig. Halvårsregnskabet gav overskud på 1,5 million kroner.

Siden Frank Mortensen sagde op som Atea-direktør og hentede det meste af Ateas softwareteam over til sit eget firma, har A Gain måttet slås mod særlige udfordringer pålagt af hovedpartneren Microsoft. Begrænsningerne i A Gains certificering forbød firmaet at gå efter eksisterende DLAR-kunder hos konkurrenterne i den første periode, men den klausul udløb pr. 31. juni sidste år, og siden da er det gået betydeligt bedre for A Gain, viser de senest offentliggjorte tal.

Selskabet valgte at samle omkostningerne ved det første års udfordringer i ét regnskab og dernæst lægge regnskabsaflæggelsen om. Derfor offentliggør A Gain nu et regnskab for perioden 1. juli til 31. oktober - den første periode uden begrænsninger i DLAR-kontrakten.

Halvårstallene viser, at bank-gælden på fem millioner kroner er væk, og at A Gain har hentet 1,5 millioner kroner på bundlinjen.

I det første år blev underskuddet på 3,3 millioner kroner. Det gav en negativ egenkapital, som A Gains ejere - Frank Mortensen og Ulrik Roland, klarede med en kapitalforhøjelse på 2,2 millioner kroner gennemførte ved årsskiftet.

»Ved opstarten var vores finansielle plan, at vi skulle investere i opbygningen af virksomheden i de første 3 år. Vi er derfor utrolig stolte over, at vi har slået alle budgetter og er begyndt at genererer et så flot overskud allerede efter et år. At vi samtidig har indfriet vores bankgæld betyder, at vi nu har alle muligheder for at skrue op for tempoet i vores vækst«, siger Frank Mortensen

Han siger, at A Gain i dag sidder på syv procent af det samlede danske marked for Microsoft licenser til virksomheder over 250 brugere.

Frank Mortensen er ikke kuet af, at de nærmeste konkurrenter er langt større end det 12 mand store Again:

»Gennem vores fokuserede indsats bliver vi Danmarks førende på vores forretningsområder inden for tre år«, lyder det fra A Gain-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere