A-data overtager Tandlægernes Data

A-Data, der levere softwareløsninger til praktiserende læger, har overtaget 75 procent af Tandlægernes Data. Fælles udvikling er vejen frem, siger direktør Jørgen Granborg.

For A-Data-direktør direktør Jørgen Granborg er potentialet klart i opkøbet af størstedelen af Tandlægernes Data.

»Vi er stærke på udvikling, og Tandlægerne Data er stærkere på support og salg. Jeg håber, at vi kan kombinere vores kræfter og får det bedste ud af begge selskaber,« siger Jørgen Granborg, der er nu er direktør for både A-Data og Tandlægernes Data.

Den foreløbige plan går på, at Tandlægernes Data og A-Data til februar flytter fra selskaberne eksisterende lokaler i Københavnsområdet til nye fælles lokaler i Rødovre. I første omgang forsætter selskaberne dog hver for sig.

»Når man gør sådan noget her, så skal man lige stikke en finger i jorden for at se hvordan verden ser ud inden man begynder at bryde murerne ned,« siger Jørgen Granborg.

Sælgerne af aktiemajoriteten i Tandlægernes Data er foreningen PTB (Praktiserende Tandlægers Betalingsformidling) og PT- Brugergruppen, der i princippet udgør systemets brugere. Det er blandt andet krav i forhold til salget, der gør at selskaberne ikke bliver slået sammen lige med det samme.

Når Jørgen Granborg synes, at købet af Tandlægernes Data er en god ide, handler det om stigende krav til det software, som tandlæger og læger benytter sig af.

»Hvis vi vil overleve i markedet, så er vi nødt til at have lidt flere heste at spille på, og bruge funktionaliteten lidt bredere,« siger Jørgen Granborg.

Han betegner markedet for systemer i den primære sundhedssektor (praktiserende læger og tandlæger), som værende et marked, der er ved at blive professionaliseret.

»Markedet har været præget af små entreprenørfirmaer. I øjeblikket kommer der stille og roligt et generationsskifte. Det betyder, at baggårdsprogrammeringen nu skal afløses af noget mere strømlinjet. Det er kun godt for branchen, tror jeg. Jeg er jo også selv en af den,« siger Jørgen Granborg, der selv er uddannet læge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere