HP: Vi støtter også små forhandlere

HP gør nu et forsøg på at berolige sine amerikanske forhandlere, efter det er kommet frem, at hardware giganten vil støtte gigantforhandleren CDW økonomisk. Vi vil også støtte små forhandlere, lyder fra en HP-topchef.

En række topchefer for HPs amerikanske kanalforretning siger nu, at de gerne støtter mindre smb-forhandleres salgsarbejde ligesom hardwaregiganten også er åben over for at betale en del af forhandlernes lønudgifter.

Reaktionen kommer efter, at det er kommet frem, at HP er på vej med et tæt samarbejde med den amerikanske forhandlergigant CDW, som HP vil støtte med flere hundredetusinde salgsleads og økonomisk støtte til ansættelse og træning af 110 nye HP-sælgere. CDW vil bruge opbakningen fra HP til at starte en offensiv på løsningssalg til smb-markedet.

HPs chef for løsningssalgsorganisationen, Adrian Jones, efterlyser ifølge CRNs amerikanske søstermedie, Channel Web News, ideer fra store som små forhandlere, som kan styrke den fælles platform på markedet.

»Giv os jeres forslag til, hvordan vi kan arbejde sammen om finansiering og investering i smb-segmentet. Så vil vi med glæde lytte og samarbejde,« siger Adrian Jones, som samtidig hævder, at CDW-aftalen blot er en blandt mange aftaler, som HP har indgået med forhandlere på smb-markedet.

En række mindre amerikanske forhandler har reageret skarpt på nyheden om det nye samarbejde mellem HP og CDW, som de frygter, vil føre til, at CDW går på rov blandt deres kunder. De mindre forhandlere mener, at det kan føre til unfair konkurrence og kanalkonflikt, som i sidste ende vil gøre mere skade end gavn for HPs position på markedet.

Hidtil har HP-toppen været tavse om detaljerne i aftalen med CDW, som blev afsløret, da Channel Web News i sidste uge fremlagde et internt notat fra CDW. HPs chef for partnerudvikling, Tom LaRocca, siger, at HP ikke vil give støtte som vil flytte markedsandele mellem nuværende forhandlere.

»Vi giver ikke grønt lys til en plan, som flytter nogen (forhandleres, red.) forretning over til en anden partner. Det er ikke interessant og giver ingen mening for os,« siger Tom LaRocca.

»Vi ville ikke investere I CDW eller andre virksomheder, med mindre vi føler, at vi kunne få en store forretning uden kanalkonflikt,« siger Tom LaRocca.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere