Teletilskud øger risiko for kanalkonflikt

Når teleselskaber betaler it-forhandlere for at sælge mobilt bredbånd, får selskaberne direkte adgang til kundeoplysninger. Analytiker advarer om mulig kanalkonflikt.

Teleselskabernes tilskud til forhandlere, der sælger et mobilt bredbåndabonnement sammen med en bærbar pc, kan få forhandlerne til at miste ejerskabet til kundeforholdet.

Det siger teleanalytiker John Strand, der fortæller, at teleselskaberne kan tænkes at ville bruge deres kundedatabase til at opgradere kundes it. De danske teleselskaberne sælger allerede it. TDC sælger computere i deres danske butikker, og Telia sælger computere til kunder i Norden og Baltikum.

»Der kan opstå kanalkonflikter mellem it-forhandlere og teleselskaber,« siger John Strand.

Hos Tech Data vil Kim Brøndsted ikke afvise, at en forhandler med partnerprogrammet kommer til at dele kundedata med teleselskabet.
»Man kan aldrig se sig fri for, at at en leverandør kontakter slutkunden. Det står dem frit for,« siger Kim Brøndsted fra Tech Data.

Tech Data har netop lanceret et partnerprogram sammen med mobilselskabet »3«, hvor distributøren sælger bærbare erhvervsmodeller fra Apple, HP, Lenovo og Fujitsu Siemens bundlet med et mobilt bredbåndsabonnement til teleselskabet. Indtil videre er 50 forhandlere tilknyttet, med Topnordic og Comwir som to af det største.

»3« administrerende direktør Morten Christiansen afviser drømmene om de store tilskud til de bærbare. Det giver i stedet for »provision«, der efter oplysninger til CRN er på mellem 500 og 1.000 kroner for hver mobilt bredbåndsabonnement, der bliver solgt. Tallet bekræftes af analytiker John Strand, der vurderer, at forhandlertilskuddet er på mellem 500 og 800 kroner.

Han opfordrer nu forhandlerene til at se fremtiden i øjnene og ikke se den nye kanalspiller som en forhindring.

»Nogle it-leverandører vil se det som en mulighed for at arbejde sammen om at levere nogle spændende produkter, mens andre vil se det som en udfordring,« siger John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere