Salget af Ravenholm gør stadig ondt

Rennie Petersen har det stadig dårligt med, at han blev nødt til at sælge Ravenholm. Han er en leder, som altid har sat pris på at være tilbagetrukken. Som foretrækker at holde sig i baggrunden og beskæftige sig med teknik frem for mennesker.

I 2004 måtte Rennie Petersen sælge sin »førstefødte«, Ravenholm, fra.

»Jeg havde det meget dårligt; jeg har det faktisk stadig meget dårligt med det. Det var en forfærdelig tid i mit liv,« starter Rennie Petersen. Internet-boblen brast, og ingen købte software i 1999 på grund af Y2K problematiken. Det gjorde ondt i Falconholm-koncernen, og alle virksomhederne var hårdt ramt. Banken overtog ledelsen og bad Rennie Petersen om at sælge Ravenholm for at få penge i kassen.

»Det var meget, meget ubehageligt,« siger Rennie Petersen, som også måtte tage afsked med halvdelen af medarbejderne i Swanholm.

Som direkte konsekvens af nedturen trak han sig tilbage og gik hjemme i flere år. Kun få timer om ugen tog han forbi kontoret.

»Jeg gik hjemme og brugte tiden på at sætte huset i stand. Jeg fik blandt andet lavet en ny indkørsel og også rejst en del,« fortæller han med et lille smil.

Først den 1. januar 2004 vendte han tilbage. Som administrerende direktør i Merlinia. Og webmaster. Med større begejstring end tidligere.

»Jeg tror også, at jeg tager tingene lidt mere afslappet nu. Meget er jo bare luksusproblemer sammenlignet med andre problemer, man kan få her i livet,« fastslår han.

Han beskriver sig selv som værende »ikke særlig social«. Måske var det også derfor, at han i sin tid fik en bachelorgrad i matematik med et computerspeciale, hvilket gav ham det første job som programmør. Så han fik selskab af maskinerne frem for menneskene.

»Programmering er hundrede procent logisk; en pc gør altid det, den har fået besked på. Og det har altid virket tilfredsstillende for mig. Det er anderledes end hos mennesker. Man kan ikke programmere mennesker til at gøre nøjagtig, som man vil,« siger nu 60-årige Rennie Petersen med et skævt smil.

Rennie Petersen er i dag eneejer af Falconholm med datterselskaberne Swan og Merlinia.

Læs hele interviewet i det nye nummer af CRN, som udkommer i dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere