Overløbs-huller i Lotus og Norton

Der er fundet kritiske sikkerhedshuller i både Lotus-software og Norton Antivirus. Alle fejlene skyldes det såkaldte bufferoverløb.

Det er langt fra kun på Microsofts platform, at hackere har mulighed for at udnytte det såkaldte bufferoverløb.

Netop bufferoverløb var det hul, som programmøren bag den aggressive Slammer-orm udnyttede.

Hackere kan bruge samme metode til at tage kontrollen med software fra både IBM's Lotus og fra Symantec.

Fejlene i Lotus-softwaren blev fundet af det britiske selskab Next Generation Security Software (NGSS). Den ene fejl ligger i messaging-softwaren INotes.

Udnyttes bufferoverløbet i INotes, kan hackeren få udført sine kommandoer på Domino Web Services. Det sker ved at skrive kommandoerne i enden af en forespørgsel på en web-baseret mail-service.

Den anden fejl ligger i applikationsserveren til Lotus Domino 6. Bufferoverløbet bliver skabt, når angriben skriver et falsk eller et meget langt navn på den vært, hvorfra der skal kaldes et dokument eller view i Lotus-databasen.

En tredje fejl, der ifølge NGSS ikke er lige så kritisk som de to andre, vedrører en ActiveX-klient i INotes.

IBM har ikke selv nævnt sikkerhedshullerne, men har lagt en opdatering af Notes og Domino 6 på sin hjemmeside, som ifølge beskrivelsen "inkluderer rettelser til at højne kvaliteten og driftsikkerheden".

Også Norton Antivirus 2002 har problemer med bufferoverløb. Problemet ligger i den måde, som sikkerhedssoftwaren håndterer arkivfiler på, skriver det danske sikkerhedsfirma Secunia.

Lange filnavne kan skabe et bufferoverløb, som angriberen kan udnytte til at eksekvere kode med samme rettigheder, som den bruger, der kører antivirusprogrammet.

Relevante links

IBM's seneste release af Lotus Notes og Domino, som lukker hullerne

Det danske sikkerhedsfirma Secunias beskrivelse af hullet i Norton Antivirus




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Alsidig testmanager til udvikling af vigtige IT-systemer

Politiets Efterretningstjeneste

Configuration Manager til PET

Hiper A/S

IT-systemudvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere