Tirsdagens aviser om IT

Hver ottende ingeniørstuderende er udlænding. Teleselskaber risikerer bøder for SMS-kaos. TDC vil nøjes med én Unix-leverandør. IT-Brancheforeningen skærer ned.

Hver ottende ingeniørstuderende er udlænding

En ud af otte ingeniørstuderende ved de danske universiteter har udenlandsk pas. Helt nøjagtigt læser 1153 udlændinge til ingeniør herhjemme, hvor der i alt er 9000 på studierne. Ud af landets i alt 100.000 universitetsstuderende er 6,7 procent udenlandske statsborgere, viser tal fra Videnskabsministeriet. Kinesere udgør den største gruppe af de udenlandske studerende, men der kommer også mange fra Østeuropa og Pakistan. Problemet er ifølge rektor Jens Oddershede fra Syddansk Universitet, at de danske immigrationsregler næsten tvinger udlændinge ud af landet, når det danske samfund har betalt for deres uddannelse. Derfor får Danmark kun meget lidt gavn af deres viden. (Børsen)

Teleselskaber risikerer bøder for SMS-kaos

Forbrugerombudsmanden har givet teleselskaberne TDC, Orange, Sonofon, Telia og Tele2 tre uger til overholde en række krav omkring salg og formidling af overtakserede SMS-beskeder, herunder horoskoper, vitser, ringetoner og meget andet. I modsat vil ombudsmanden melde selskabet til politiet. Problemet er, at forbrugerne ikke får tilstrækkelig med information om vilkårene for tjenesterne og om firmaerne, der udbyder dem - og derfor kan det være svært at framelde sig SMS-tjenesterne igen. (Jyllands-Posten)

TDC vil nøjes med én Unix-leverandør

Der er lagt op til kamp om en af landets største kunder, når TDC i løbet af et halvt år ensretter sin park af Unix-servere. Den består i dag af 350 forskellige maskiner, som er leveret af både Hewlett-Packard, IBM og Sun. TDC mener, at der er penge at spare ved kun at benytte én platform og gør derfor klar til en modernisering. (Børsen)

IT-Brancheforeningen skærer ned

Vicedirektør Jørgen Staunstrup forlader IT-Brancheforeningen for at blive gæsteforsker på IT-Højskolen i København. Hans stilling bliver ikke genbesat. Brancheforeningens direktør, Jakob Lyngsø, forklarer nedskæringen med, at der ikke er så meget behov for, at foreningen arbejder med strategi. "Vi ved præcist, hvad vi vil, og det gælder nu det lange, seje træk," siger han. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere