Microsoft viser Origami

Microsoft har udviklet en ny Tablet PC i miniformat, men prisen kan afskrække potentielle købere.

Microsoft og Intel har nu officielt løftet sløret for det hemmelighedsfulde Origami-projekt på Cebit-messen i Hannover.

Der er tale om en såkaldt Ultra-Mobile PC (UMPC) med berøringsfølsom skærm og tastatur. Den minder om det gamle Tablet PC-koncept, men er dog noget mindre.

Ligesom med Tablet PC vil Microsoft ikke selv fremstille hardwaren, men overlade det til andre producenter. Samsung, Founder og Asus er blandt de første, der har fremvist UMPC'er. Samsungs model hedder Q1 og indeholder en 900 MHz Celeron-processor og 512 MB hukommelse.

Microsoft har til gengæld fastlagt en række krav, som UMPC'er skal opfylde. De skal veje mindre end 900 gram og skal være udstyret med en skærm på mindst syv tommer og en billedopløsning på 480 x 800 pixel.
UMPC'er indeholder desuden en harddisk på 30-60 GB, Bluetooth, usb-stik og kører under Windows XP Tablet PC Edition 2005. Batterilevetiden skal
ligge på mindst 150 minutter.

Producenter kan selv vælge at indbygge ekstra udstyr som GPS, webcam, finger-aftrykslæser, tv-tuner og stik til hukommelseskort. Prisen for hele herligheden skal ligge mellem 500 og 1.000 dollar.

Microsoft ser gerne, at priserne trykkes ned i den underste ende af dette spektrum, men de første modeller ligger nærmere 1.000 dollar. Med dansk moms må det forventes at blive 7-8.000 kr.

Det er mange penge for en maskine, der hverken erstatter mobiltelefon, pda eller notebook, men snarere lægger sig et sted midt imellem. Flere analytikere har da også bemærket, at det kan blive svært at finde et marked for de nye computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere