HP: Flere aktioner mod brokere

Med et nyt effektivt sporings-system vil HP ramme alle brokere der handler med HP-udstyr, som er ulovligt parallel-importeret. Men flere brokere tror ikke på, at HP kan gennemføre, hvad man truer med.

Fredagens razzia mod Bluecom får med stor sandsynlighed følge af flere aktioner i fremtiden. Det er i det mindste den kontante udmelding fra HP Danmark, efter at selskabet i fredags gennemførte en razzia mod brokeren Bluecom.

»Vi skærper indsatsen mod ulovlig parallel-import. Det gør fordi vi kan. Et nyt værktøj gør det meget lettere at spore varer på serienummer. Vi har jo hele tiden vist at det her er foregået, men vi har aldrig kunnet bevise det ordentligt. Men det kan vi nu,« siger Jan Kaufmann, markedsdirektør i HP's Enterprise Storage & Server-division.

De fleste broker-handler har været gennem mindst 4-5 forskellige led, og danske brokere kan derfor hævde, at de var i god tro, hvis de bliver grebet med et parti varer, som viser sig at være ulovligt parallel-importeret ind i EU. Ifølge Jan Kaufmann vil HP gå efter at ramme dem også:

»Hvis man skal være i god tro må man købe gennem HPs officielle distributører,« siger han.

Blandt brokerne synes der at brede sig en erkendelse af, at det før så givtige forretningsområde for gråt HP-grej kan begynde at tørre ud. Hos en af de brokere, der blandt handler med HP-udstyr på det grå marked, er man dog temmelig skeptisk overfor den sabelraslen, der nu høres fra HP.

»Vi har hørt truslerne flere gange før, men ærligt talt er det tvivlsomt, om HPs Texas-baserede efterforskningsenhed, der bl.a. består af tidligere FBI-folk, kan finde ud af hvordan tingene fungere i her Europa. En del hændelser tyder på, at det kan de bestemt ikke,« siger direktøren for en broker, der ikke ønsker at stå frem ved navns nævnelse.

Hos HP Danmark bekræftes det, at det er en central enhed i HPs amerikanske hovedkvarter, der står for undersøgelserne af brokerne og for at foretage anonyme opkøb, der kan dokumentere handel på det grå marked som er i modstrid med lovgivningen.

Efterforskerne vil dog ikke tage enhver lille brokerbiks under behandling, men koncentrerer sig om de store, hvor signalværdien af størst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere