Ansatte stjal fra netbutik

Fem medarbejderes tyveri har kostet ITbutikken omkring halvanden million kroner, oplyser direktør Peter Sunesen. Derfor giver de to netop afleverede regnskaber, som dækker selskabets seneste 15 måneder, samlet et underskud på 900.000 kroner.

»Hvis ikke det havde været for tyverierne vil jeg tro vi havde haft et millionoverskud,« konstaterer Peter Sunesen ærgerligt.

Han fortæller at de fem medarbejdere er blevet dømt for at have stjålet fra ITbutikken i perioden november 2002 til april 2003.

»Det er umuligt at opgøre præcis for hvor stort et beløb, der er stjålet. Men jeg skyder på at det ligger omkring halvanden million kroner. Desværre er det ikke nogle penge selskabet får tilbage. Fordi det er et internt tyveri, så dækker forsikringen ikke,« siger Sunesen.

Årsregnskabet, som dækker perioden 1. juli 2002 til 31. juni 2003, giver et underskud på 1,7 millioner kroner før skat. Sunesen mener at hele underskuddet kan relateres til tyverierne.

Det seneste regnskab, som dækker perioden 1. juli i år til 30. september, giver et overskud på 140.000 kroner.

»Allerede fra april, da vi fik stoppet de medarbejdere, som stjal fra os, begyndte selskabetat give overskud,« siger Sunesen.

Som årsag til at ITbutikken har afleveret to regnskaber, hvoraf det sidste kun er på tre måneder, så skyldes det en omlægning af regnskabåret.

»Revisoren gav os et godt tilbud, hvis vi flyttede regnskabsår. Derfor slog vi til. I forvejen er det besværligt at aflevere midt på sommeren, så det passede os fint,« siger Peter Sunesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere