Hackere slog til mod dansk web-hotel

Omkring 100 af hosting-selskabet DK Web Onlines kunder fik udskiftet deres forsider af hackere søndag aften. Det er fjerde gang, at det danske webhotel bliver ramt af hackerangreb.

Tredje gang blev ikke lykkens gang for hosting-selskabet DK Web Online fra Padborg, hvis kunder endnu en gang er blevet ramt af hackere.

I efteråret fik hundredvis af kunderne skiftet deres forsider ud.

Og i går, søndag, var hackere på spil igen.

Denne gang ramte deres angreb ifølge direktør og medejer Frank Mikkelsen omkring 100 af DK Web Onlines kunder.

De fik udskiftet deres forsider med en hilsen fra hackergruppen. Det kaldes også mass defacement eller på dansk web-graffiti.

Ifølge Frank Mikkelsen opdagede DK Web Online søndag aften, at der var noget galt og fik hurtigt smidt hackerne af systemet. Mandag var kundernes hjemmesider igen aktive.

Frank Mikkelsen har endnu intet overblik over, hvordan hackerne slap ind. Tidligere benyttede DK Web Online serverhotellet Rackspace, som viste sig usikkert.

Nu har selskabet skiftet til et andet serverhotel i USA, men det har altså ikke været nok til at stoppe hackerne.

Frank Mikkelsen tager dog angrebet forholdsvis roligt, idet han henviser til, at hackerne denne gang var mindre professionelle og udrettede færre skader ind i efteråret.

Umiddelbart virker det uforståeligt, at DK Web Onlines kunder forbliver trofaste over for et webhotel, som bliver hacket igen og igen.

Det har teknisk chef Peter Vestergaard fra sikkerhedsfirmaet Protego en meget enkelt forklaring på: Prisen.

- Folk er ikke villige til at betale, hvad sikkerhed koster, selv om det ikke behøver at være dyrt, siger han.

Peter Vestergaard gætter på, at hackerne slet ikke har benyttet et sårbarhed i et IT-system til at komme ind på DK Web Onlines servere, men derimod gættet et brugernavn og et password.

Ved hjælp af et lille script kan de have skaffet sig adgang til at ændre på andre kunders websteder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere