Top-10 over årets værste vira

Virusplagen Sobig.F topper listen som årets mest plagsomme virus, når det gælder evnen til at sprede sig. Den repræsenterede 20 procent af samtlige virusinfektioner i 2003.

En anden af årets velkendte plager, MSBlaster, ligger på andenpladsen, og udgjorde 15 procent af årets virusser. En variant af Blaster, nemlig Nachi, er årets tredje mest hyppige virus. Gibe kom ind på en fjerde plads, og Dumaru blev årets femte hyppigste virus.

Tallene stammer fra antivirusselskabet Sophos, som dog påpeger, at tallene skal læses med en bred sikkerhedsmargen.

En virus, som de fleste husker, men som alligevel ikke har fået en plads på Sophos' liste, er ormen Slammer, som chokerede internetbrugere over hele verden i slutningen af januar med sit pludselige og omfattende angreb.

I løbet af en enkelt weekend lammede den store dele af internettet, og nedlagde en lang række vitale systemer.

Ligesom Blaster udnyttede Slammer en sårbarhed i Windows. Microsoft havde allerede publiceret en sikkerhedsopdatering mod sårbarheden, som Slammer udnyttede. Denne fandt mange brugere ud af at få installeret ved udbuddet af Slammer, hvorfor Slammer hurtigt gik i sig selv igen.

Samtlige af Top 10-listens vira udnyttede Windows til spredning. I løbet af 2003 har Sophos noteret 7.000 virus i udbrud, hvoraf kun enkelte har opnået nævneværdig spredning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere