Politianmeldelse på vej mod Netkoncepts gamle ledelse

Der var skjulte ekstraregninger på 10-20 millioner kroner i det konkursramte Netkoncept, som JMI Invest overtog i maj. Køberen mener, at der kan være tale om bedrageri og overvejer nu en politianmeldelse mod selskabets tidligere ledelse.

Varer, der optrådte på fakturaer men ikke på lageret, misvisende posteringer og generelt regnskabsrod. Sådan så økonomien ud i det Netkoncept, som JMI Invest overtog med en samlet investering på 75 millioner kroner. Et beløb, der senere viste sig at blive betydeligt højere.

»Vi har fundet ting, som ikke havde regnet med. Varer som var blevet bogført, men ikke fandtes, og den slags mystiske forhold. Det virker som om, man bevidst forsøgte at holde tingene skjult. Derfor overvejer vi nu, om vi skal bede om at få foretaget en politimæssig undersøgelse af forholdene,« fortæller JMI-chef Asger Jensby.

Han oplyser, at ekstraomkostningerne, som dukkede frem af det skjulte, udgjorde et beløb i størrelsesordenen 10 til 20 millioner kroner.

Adspurgt, om han stadigt ville have gennemført handlen hvis de skjulte ekstraomkostningerne havde været kendt, svarer han:

»Jeg ved det ikke. I dag er vi i JMI meget glade for Netkoncept, men prisen er jo blevet noget højere, end vi havde regnet med. Heldigvis har vi haft mulighed for at dække de huller ind, der dermed er opstået, men en anden køber ville måske ikke være så heldigt stillet«.

Hos boets kurator Jørgen B Elmer, advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, oplyses det, at man endnu ikke har taget stilling til, om der forefindes omstændigheder i boet efter Netkoncept, der kunne give anledning til at orientere politiet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere