Dyrere forsikringer trods færre indbrud

På otte år er antallet af indbrud i it-virksomheder faldet med 70
procent. Alligevel stiger forsikringspræmierne.

Antallet af indbrud hos it-forhandlere og it-virksomheder er faldet med mere end to tredjedele de seneste otte år. Det viser en særkørsel som Rigspolitiets Analyseenhed har foretaget for CRN.

Oveni de færre indbrud i it-virksomheder, bliver der også udbetalt mindre og færre erstatninger til virksomhederne. Men forsikrings- selskabernes faldende udgifter slår ikke igennem i forsikrings- præmierne.

»Forsikringselskaberne er langsomme til at justere priserne i nedadgående retning, når antallet af indbrud falder, og vi kan ikke se, at priserne på er gået ned,« siger Nina Skakke, Dansk Erhverv.

Flere forhandlere, som CRN har spurgt, bekræfter, at de i dag betaler den samme eller højere præmie til deres forsikringsselskab.
Direktør Pelle Vest Hansen fra computerbutikken Bob i Odense siger, at hans forsikringspræmie, har været uændret i de fire år, han har drevet sin butik.

Heller ikke direktør Frank Bisgaard Andersen fra de to Labtech-butikker i Aalborg og Aars kan se på sin forsikringspræmie, at der sker færre indbrud i branchen. Han fortæller, at præmien stiger med omkring fem procent hvert år. Desuden har forsikringselskabet sat hans selvrisiko ved indbrud op til 5.000 kroner.

Der findes ikke en offentlig tilgængelig opgørelse over erstatninger til it-virksomheder, men forsikringsselskabernes årlige skadestatistik viser, at det samlede erstatningsbeløb i forbindelse med tyveri fra alle virksomheder under et i perioden fra 2004 til 2006 er faldet
med over en tredjedel.

I forsikringsselskabernes fælles organisation Forsikring & Pension vil man ikke kommentere forsikringspriserne, men henviser til de enkelte selskaber.

Læs mere den trykte udgave af CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere